جمع شدن قدرت های هسته ای شرق کنار روسیه
14:37 13.09.2023 (بروز رسانی شده: 15:07 13.09.2023)
© Sputnik / Artem Geodakyan/POOL / مراجعه به بانک تصاویر دیدار رهبر کره شمالی آقای کیم جونگ اون با رهبر روسیه آقای ولادیمیر پوتین
© Sputnik / Artem Geodakyan/POOL
/ اشتراک
دیدار رهبر کره شمالی آقای کیم جونگ اون با رهبر روسیه آقای ولادیمیر پوتین از زاویه های زیادی بسیار پر اهمیت به حساب می آید.
یکی از مهمترین این زوایا این است که کره شمالی جزو کشورهای بسیار قدرتمند در تولید تسلیحات هسته ای و موشکی به حساب می آید وعملا با توجه به اینکه چین و هند و پاکستان هم به نوعی در کنار روسیه ایستاده اند می توان گفت همه قدرت های هسته ای شرق امروزه در کنار روسیه و در مقابل ایالات متحده آمریکا قرار گرفته اند.
با توجه به اینکه بیشترین ذخایر اورانیوم جهان هم در قزاقستان و روسیه و جنوب و جنوب غرب آفریقا قرار دارند عموما می توان تصور داشت که امروزه نه فقط قدرتمند ترین کشورهای هسته ای جهان همه کنار روسیه قرار گرفته اند بلکه حتی کشورهایی که بزرگترین منابع اورانیوم جهان را در اختیار دارند در کنار روسیه قرار گرفته اند.
در برخی کشورها مانند نیجر آنقدر علاقه مردم به روسیه زیاد است که حتی در خیابان ها پرچم روسیه را در کنار پرچم کشورشان حمل می کنند.
آنچه مسلم است این می باشد که امروزه روسیه علاوه بر اینکه از پشتیبانی کشورهای قدرتمند نظامی جهان برخوردار می باشد از پشتیبانی عموم مردم جهان در مقابل ایالات متحده نیز برخوردار است.
اگر روی موضوع رابطه روسیه و کره شمالی تمرکز داشته باشیم باید بگویم یکی از دغدغه های غرب امروزه در این است که کره شمالی امکانات تولیدات نظامی خود را در اختیار روسیه قرار دهد.
آنچه مسلم است امروزه جنگ در اوکراین به یک جنگ فرسایشی از طرف غرب بر علیه روسیه تبدیل شده و کشورها عضو ناتو تلاش دارند هر آنچه در توان دارند در اختیار اوکراین قرار دهند تا روسیه هم مجبور شود همه تولیدات خود از تسلیحات متعارف را خرج کند و در نهایت آنکه در آخر فریاد خواهد زد آنی خواهد بود که دیگر توان تولید بیشتر نداشته باشد.
مثلا می گویم، طبق برخی آمار غیر رسمی ناتو اعضای ناتو مجبور هستند روزانه چیزی حدود 80 هزار خمپاره به اوکراین تحویل دهند تا در جبهه ها مصرف شود و فردا صبح اش روز از نو.
کل تولیدات این کشورها از این خمپاره ها سر جمع به هشتاد هزار خمپاره در روز نمی رسد و عملا اینها مجبور شده اند هر آنچه طی چندین دهه ذخیره کرده اند را مصرف کنند و دیر یا زود انبارهای آنها پایان خواهد یافت و امروزه تولیدات به روز شده، یعنی روزانه هرچه تولید می شود روانه جبهه های جنگ در اوکراین می شود، بحث اینکه بخش بزرگی از اینها حیف و میل می شوند و یا سرقت می شوند جای خود.
همین ماجرا در مورد دیگر تسلیحاتی که ناتو به اوکراین می دهند هم صدق می کند.
حال باید توجه داشت که کل تولیدات اعضای ناتو در حال حاضر در حال مصرف شدن است و اینها کشور جدیدی که متحدشان باشد وتولیدات تسلحیات متعارف داشته باشد که بتوان روی آن حساب باز کرد را ندارند.
اما در مقابل روسیه هنوز در حال اعتماد روی تولیدات داخلی خود می باشد و کشورهای زیادی هستند که متحد روسیه می باشند و می توانند در زمینه تولید تسلیحات به روسیه کمک کنند تا افزایش تولید برخی تسلیحات را داشته باشد.
به همین دلیل هم می باشد که غربی ها بسیار دلواپس همکاری های روسیه با ایران یا چین ویا هند بودند وهستند و امروزه به نظر می آید کره شمالی هم به این لیست اضافه شده.
همچنین در صورتی که در شرق آسیا اتفاقی رخ دهد جبهه متحد روسیه مثل کره شمالی و چین دست برتر را خواهد داشت.
در این راستا می توان تصور کرد که روسیه حاضر باشد فناوری های نوین و برتری در اختیار کره شمالی قرار دهد تا کیفیت تسلیحات خود را افزایش دهد.
بسیاری پیش بینی می کنند که آمریکایی ها به دنبال ایجاد تنش برای چین در شرق آسیا باشند، یا در تایوان و یا در کره.
در هر دو صورت در صورتی که کره شمالی از امکانات فنی برتر برخوردار باشد می تواند نیروهای آمریکایی را آنجا زمین گیر کند.
همچنین روسیه می تواند خیالش از بابت ژاپن نیز راحت باشد و امیدوار باشد در صورتی که تحرکی بر علیه روسیه از سمت ژاپن انجام شود کره شمالی در مقابل اش خواهد ایستاد.
مضاف بر همه اینها کره شمالی زرادخانه ای مملوء از انواع واقسام تسلیحات را دارد که نیاز ندیده تا بهحال استفاده کند و احتمال دارد این تسلیحات را بخواهد به روسیه بفروشد.
همین امر موجب آن شده که آمریکا بسیار دلواپس ملاقات رهبران کره و روسیه باشد چون می داند این امکان وجود دارد که همکاری دو کشور بتواند هم معادلار در شرق اروپا را به هم بزند هم معادلات در شرق آسیا را.