واکنش امیرعبداللهیان به پذیرش عضویت ایران در بریکس
© Sputnik / Алексей Никольский
/ اشتراک
وزیر امور خارجه در واکنش به پذیرش عضویت ایران در بریکس گفت: موفقیت بزرگ برای پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس، علاوه بر تقویت چندجانبهگرایی، میتواند زمینه تعقیب اهداف و توسعه دیگر راهبردهای کلان دولت در اجرای دیپلماسی پویا را فراهم سازد.
بهه گزارش اسپوتنیک، جمهوری اسلامی ایران به همراه پنج کشور دیگر شامل عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر و آرژانتین امروز به عنوان اعضای جدید گروه بریکس دعوت شدند.
در همین خصوص سیریل رامافوزا رئیس جمهور آفریقای جنوبی به عنوان میزبان نشست سران بریکس امروز پنجشنبه دوم شهریور ماه اعلام کرد که گروه بریکس از ۶ کشور ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر و آرژانتین به عنوان اعضای جدید این گروه دعوت شدهاند.
آرژانتین، ایران، عربستان سعودی، مصر، امارات عربی متحده و اتیوپی اعضای جدید بریکس خواهند بود. آنها از اول ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت کامل در خواهند آمد.
در همین خصوص حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که آیتالله سید ابراهیم رئیسی را در سفر به آفریقای جنوبی برای شرکت در نشست بریکس پلاس همراهی میکند.
او بعدازظهر امروز (پنجشنبه) دوم شهریور ماه در صفحه خود در شبکه اجتماعی "ایکس"(تویتر سابق) نوشت: همراه با جناب دکتر رئیسی برای شرکت در نشست سران بریکس پلاس به آفریقایجنوبی سفر کردیم. موفقیت بزرگ برای پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس، علاوه بر تقویت چندجانبهگرایی، میتواند زمینه تعقیب اهداف و توسعه دیگر راهبردهای کلان دولت در اجرای دیپلماسی پویا را فراهم سازد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران شب گذشته نیز با "سوبرامانیام جایشانکار" وزیر خارجه هند تلفنی درباره این نشست بریکس گفتوگو کرد.
برخی موضوعات در دستورکار روابط دوجانبه و همچنین نشست سران بریکس پلاس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی و موضوعات در دستورکار این نشست از جمله موارد مورد رایزنی در این گفتوگوی تلفنی بود. در این گفتوگوی تلفنی وضعیت عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس و اولویتهای مطروحه در نشست سران این گروه در ژوهانسبورگ برای پذیرش اعضای جدید مورد بررسی قرار گرفت و امیرعبداللهیان از تلاشهای مثبت هند در این خصوص قدردانی کرد.
بریکس یک سازمان بین المللی متشکل از پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی است. این سازمان در ژوئن 2006 در چارچوب مجمع اقتصادی سن پترزبورگ با مشارکت وزرای اقتصاد برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد و سپس آفریقای جنوبی به آن پیوست.
اساساً روابط دوجانبه بین کشورهای بریکس بر مبنای عدم مداخله، برابری و سود متقابل بنا شده است. علاوه بر اجلاس سران این کشورها ، جلساتی در سطح وزیران خارجه، وزیران دارایی و غیره برگزار می شود. از سال 2009، کشورهای بریکس هر سال اجلاس های سران خود را برگزار می کنند.
اساساً روابط دوجانبه بین کشورهای بریکس بر مبنای عدم مداخله، برابری و سود متقابل بنا شده است. علاوه بر اجلاس سران این کشورها ، جلساتی در سطح وزیران خارجه، وزیران دارایی و غیره برگزار می شود. از سال 2009، کشورهای بریکس هر سال اجلاس های سران خود را برگزار می کنند.