لاوروف: بریکس قصد تبدیل به یک هژمون جمعی جدید را ندارد

© Sputnik / Ramil Sitdikov /  مراجعه به بانک تصاویر سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه
سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 21.08.2023
Telegram
بریکس برای دادن پاسخ مثبت به "درخواست" تبدیل شدن به "یکی از ستون های نظم جهانی جدید، عادلانه تر و چند مرکزی" آماده است.
به گزارش اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مقاله ای برای مجله اوبونتو آفریقای جنوبی اعلام نمود که هدف ما نه تنها جایگزینی مکانیسم‌های چندجانبه موجود نیست بلکه نمی‌خواهیم به یک "هژمون جمعی" جدید مبدل شویم.
در عین حال، وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد که بریکس برای دادن پاسخ مثبت به "درخواست" تبدیل شدن به "یکی از ستون های نظم جهانی جدید، عادلانه تر و چند مرکزی" آماده است.
وی در ادامه افزود: "به همین دلیل ما روند توسعه را آغاز کردیم. این امر از حالت نمادینی برخوردار است که این فرایند دقیقاً در سال ریاست آفریقای جنوبی به چنین پویایی رسید، کشوری که در نتیجه یک تصمیم سیاسی اجماع به عضویت بریکس درآمد".
وی همچنین تقویت توان بانک توسعه جدید، مجموعه ذخایر ارزی مشروط بریکس،، بهبود مکانیزم های پرداخت، افزایش نقش ارزهای ملی در تسویه حساب های متقابل را از اولویت های این سازمان عنوان کرد. قرار است این موضوعات در اجلاس بریکس در ژوهانسبورگ مورد توجه قرار گیرند.
کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 14.07.2023
سفیر ایران در روسیه: سازمان همکاری شانگهای و بریکس باید به سمت ایجاد ارز واحد حرکت کنند
شایان ذکر است که نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی پیشتر اعلام کرد، رهبران 23 کشور رسما تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کرده اند. الجزایر، آرژانتین، بنگلادش، بحرین، بلاروس، بولیوی، کوبا، مصر، اتیوپی، هندوراس، اندونزی، ایران، قزاقستان، کویت، مراکش، نیجریه، فلسطین، عربستان سعودی، سنگال، تایلند، امارات متحده عربی، ونزوئلا و ویتنام از جمله این کشورها هستند.
در سال 2022، بریکس اعلام کرد که تعداد کشورهای عضو را افزایش خواهد داد تا این سازمان فراگیرتر شود. حداقل 19 کشور از جمله آرژانتین، ایران، الجزایر، تونس، ترکیه، عربستان سعودی و مصر تمایل خود را برای پیوستن به این بلوک اقتصادی ابراز کرده اند.
همانطور که مزووکیله ماکتوکا سفیر آفریقای جنوبی در مسکو گفت، همه اعضای بریکس از گسترش آن استقبال می کنند، اما لازم است که نحوه پذیرش اعضای جدید مشخص و این موضوع باید به طور جمعی تصمیم گیری شود. امروز بریکس برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را متحد می کند. در ابتدای سال جاری ریاست این سازمان از چین به آفریقای جنوبی منتقل شد و تا پایان سال 2023 ادامه خواهد داشت و سپس به کشور بعدی منتقل می شود.
در ماه ژوئیه، دفتر رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد که رهبران چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی در اجلاس بریکس که به صورت حضوری در 22 تا 24 آگوست در ژوهانسبورگ برگزار می شود، شرکت خواهند کرد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه، نمایندگی روسیه در این نشست را عهده دار خواهد بود. ولادیمیر پوتین تصمیم گرفت در قالب ویدئو کنفرانس در این اجلاس شرکت کند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала