رئیس آژانس: تخلیه آب از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما-1 به اقیانوس بی‌خطر است

© AFP 2023 / Kazuhiro Nogiرئیس آژانس: تخلیه آب از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما-1 به اقیانوس بی‌خطر است
رئیس آژانس: تخلیه آب از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما-1 به اقیانوس بی‌خطر است - اسپوتنیک ایران  , 1920, 07.07.2023
اشتراک
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از بی خطر بودن تخلیه آب با رادیواکتیو ضعیف از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما-1 ژاپن خبر داد و گفت که در حالی که گزینه بهتری برای دفع آن وجود ندارد.
به گزارش اسپوتنیک، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: "طرح ژاپن برای تخلیه آب رادیواکتیو تصفیه‌شده به اقیانوس بی‌خطر است و هیچ گزینه بهتری برای مقابله با انباشت فاضلاب جمع‌آوری‌شده پس از فاجعه هسته‌ای فوکوشیما در سال 2011 وجود ندارد".

وی افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیش از دو سال است که تخلیه آب را بر اساس سخت‌ترین استانداردها ارزیابی می‌کند و به گفته‌های خود و طرح پیشنهادی دفع آب اطمینان دارد.
تابستان امسال، ژاپن قصد دارد آب تصفیه شده از همه رادیونوکلئیدها به جز تریتیوم را در فاصله 1 کیلومتری از نیروگاه را به اقیانوس تخلیه کند.
نشت آب  از استخر سوخت نیروگاه هسته ای فوکوشیما - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.02.2023
روسیه در خصوص برنامه توکیو جهت خالی کردن آب نیروگاه "فوکوشیما-1" به اقیانوس موضع گیری کرد
در جریان حادثه نیروگاه هسته ای فوکوشیما-1 در سال 2011، سوخت هسته ای در راکتورهای اول، دوم و سوم ذوب شد. آبی که برای خنک کردن راکتورها استفاده می شود و آلوده به مواد رادیواکتیو است از یک سیستم چند مرحله ای ALPS عبور می کند که امکان تصفیه آن را از 62 نوع رادیونوکلئید به استثنای تریتیوم فراهم می کند. تریتیوم یک ایزوتوپ رادیواکتیو هیدروژن است که "هیدروژن فوق سنگین" یا 3H نامیده می شود که تمیز کردن آب از آن را دشوار می کند. تریتیوم در طبیعت وجود دارد، به دلیل تشعشعات ضعیف بتا تأثیر آن بر انسان محدود است، در عین حال اگر وارد بدن شود خطرناک است. آب تصفیه شده از رادیونوکلئیدها به استثنای تریتیوم، اکنون در مخازن غول پیکر در ایستگاه ذخیره می شود. هر روز حدود 140 تن آب رادیواکتیو به آنها اضافه می شود. حدود 1000 مخزن غول پیکر در ایستگاه نصب شده است، اما تقریبا 90 درصد از حجم 1.37 میلیون تنی آنها در حال حاضر پر شده است.
موضوع روش های دفع آب از سال 2013 مورد توجه قرار گرفت. از جمله گزینه ها، مخلوط کردن آن با سیمان و بتن در زیر زمین، جداسازی هیدروژن با الکترولیز و موارد دیگر در نظر گرفته شد. در نهایت، دولت تصمیم گرفت پس از رقیق کردن آن و رساندن غلظت تریتیوم به 1500 بکرل در لیتر، که 40 برابر کمتر از حد اتخاذ شده در ژاپن برای تخلیه آب به دریا است، تخلیه آب به دریا را آغاز کند. طبق آمار وزارت صنعت ژاپن، میزان رادیواکتیویته تریتیوم در 1.25 میلیون تن آب انباشته شده در نیروگاه هسته ای فوکوشیما-1 860 تریلیون بکرل است. قبل از حادثه، ایستگاه هر سال 2.2 تریلیون بکرل آب حاوی تریتیوم را به دریا می ریخت.
رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز سه‌شنبه در توکیو گفت که طرح رهاسازی آب مطابق با استانداردهای بین‌المللی توافق شده است و تأثیرات زیست‌محیطی آن ناچیز خواهد بود. با این حال، ساکنان محلی، کشاورزان و ماهیگیران فوکوشیما بیم دارند که انتشار آب با رادیواکتیو ضعیف در اقیانوس بر تصویر محصولات تولید شده در این منطقه تأثیر منفی بگذارد. روز چهارشنبه، گروسی از ایستگاه بازدید کرد و همچنین با ساکنان و ماهیگیران محلی دیدار کرد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала