حمایت دبیرکل سازمان همکاری شانگهای از عضویت کامل ایران در این سازمان

© Photo / SCO Uzbekistan Organizing Committeeپرچم های کشورهای سازمان همکاری شانگهای
پرچم های کشورهای سازمان همکاری شانگهای - اسپوتنیک ایران  , 1920, 04.07.2023
اشتراک
عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای تعامل در آن را با محتوای عملی جدید تکمیل می سازد و چشم اندازهای وسیعی را باز می کند.
به گزارش اسپوتنیک، ژانگ مینگ، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای گفت: «عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای تعامل در آن را با محتوای عملی جدید تکمیل می سازد و چشم اندازهای وسیعی را باز می کند».
ژانگ مینگ گفت: "من مطمئن هستم که مشارکت کامل ایران به همکاری سازمان همکاری شانگهای در زمینه‌های مختلف محتوای عملی جدیدی می‌دهد و چشم‌اندازهای گسترده‌ای را باز می‌کند".
وی تاکید کرد که از تلاش‌های ایران برای تحقق رویه‌های داخلی مرتبط با پیوستن به سازمان همکاری شانگهای قدردانی می‌کند و از مشارکت سازنده و موثر کشور ایران در دستور کار همکاری‌های سازمان حمایت می‌کند.
به گفته وی، گسترش عضویت سازمان همکاری شانگهای بیانگر آن است که اصولی که این سازمان به آن پایبند است، به ویژه مفهوم ارزشی "روح شانگهای"، "به طور فزاینده ای توسط جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده و مورد تأیید قرار می گیرد".
وی در ادامه افزود: "همانطور که "حلقه دوستان" همچنان در حال گسترش است، فلسفه همکاری و مدل توسعه سازمان همکاری شانگهای نیز بر کشورهای خارج از سازمان تأثیر می گذارد و آنها را جذب می کند. بنابراین، گسترش سازمان همکاری شانگهای یک فرآیند طبیعی است، نه یک تلاش عمدی".
به گفته ژانگ مینگ، سازمان همکاری شانگهای یک سازمان باز است و هر کشوری که با "روح شانگهای" همبستگی داشته باشد و به منشور سازمان همکاری شانگهای پایبند باشد، می تواند به عضویت آن درآید و به خانواده سازمان همکاری شانگهای بپیوندد.
پرچم روسیه و چین  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 23.05.2023
برنامه چین برای توسعه سازمان همکاری شانگهای به همراه روسیه
سازمان همکاری‌های شانگهای سازمانی اوراسیایی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبهٔ امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده‌است. این سازمان در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایه‌گذاری شد. اندکی بعد، ازبکستان هم به این سازمان پیوست و این سازمان رسماً به "سازمان همکاری شانگهای" تغییر نام داد.
علاوه بر اعضای اصلی، ابتدا مغولستان در سال ۲۰۰۴ و یک سال بعد ایران، پاکستان، هند و افغانستان در سال ۲۰۰۵ و پس از آن بلاروس به عنوان عضو ناظر به سازمان ملحق شدند.
در تاریخ ۱۰ ژوئن ۲۰۱۵ این سازمان با عضویت هندوستان و پاکستان موافقت نمود. این کشورها دو سال بعد همه شرایط را برای عضویت کامل در این سازمان اجرا کردند و عضویتشان در سازمان همکاری شانگهای در اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان در ۹ ژوئن ۲۰۱۷ که در آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار شد، به تصویب رسید.
در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ با سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به دوشنبه پایتخت تاجیکستان و شرکت در اجلاس سران‌، این سازمان با عضویت ایران موافقت نمود که لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران در این سازمان در تاریخ ۶ آذر ۱۴۰۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در کمتر از دو سال و همزمان با برگزاری اجلاس مجازی سران کشورهای عضو این سازمان در ۴ ژوئیه ۲۰۲۳ در هند عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان تصویب و اعلام خواهد شد.
نقش این سازمان از زمان تأسیس آن تاکنون در منطقه افزایش یافته‌است. این سازمان، بر خلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (پیمان ناتو) و پیمان ورشو سابق، هنوز یک معاهدهٔ دفاعی چندجانبه به‌شمار نمی‌رود.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала