"تصمیم گرفتند مسکو را ارعاب کنند"؛ لهستان نقش خود را در "بازی هسته ای" افزایش داده

© Photo / U.S. D.O.D. (SSGT Phil Schmitten) بمب های اتمی "ب 16 ـ 12"
 بمب های اتمی ب 16 ـ 12  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 01.07.2023
اشتراک
ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر پس از نشست اتحادیه اروپا گفت ورشو می خواهد میزبان تسلیحات هسته ای آمریکا باشد. او این را با استقرار موشک های روسیه در بلاروس توضیح می دهد و به برنامه Nuclear Sharing (اشتراک هسته ای) اشاره می کند.
اسپوتنیک توضیح می دهد که این چه نوع برنامه ای است و مقامات لهستانی با بیان چنین اظهارات رادیکالی چه اهدافی را دنبال می کنند.
برنامه Nuclear Sharing
نظریه مأموریت‌های هسته‌ای مشترک ناتو به این معناست که ایالات متحده می‌تواند سلاح‌های هسته‌ای را در آن کشورهای عضو اتحادیه اروپا مستقر کند که این سلاح ها را در اختیار ندارند.
اکنون حدود 150 مهمات ویژه در پنج پایگاه در چهار کشور اتحادیه اروپا مستقر هستند: بوشل در آلمان، کلاین بروگل در بلژیک، ولکل در هلند، آویانو و گدی در ایتالیا.
خارج از اروپا - فقط در پایگاه اینجرلیک در ترکیه. در همان زمان، پنجاه بمب B-61 در اینجا ذخیره می شود، در حالی که پنج پایگاه دیگر هر کدام 20 بمب دارند که ظرفیت آنها به 170 کیلوتن تی ان تی می رسد. آنهایی که مستقیماً در ایالات متحده هستند 400 بمب دارند. وسایل رساندن این بمب ها به هدف هواپیماهای F-16 و Tornado هستند.
کارشناسان در سخنان موراویسکی اساساً معنای سیاسی می بینند، نه نظامی. کنستانتین سوکولوف، معاون آکادمی مسائل ژئوپلیتیک در روسیه ، خاطرنشان می کند: "از نقطه نظر پیامدها، بله، البته، زمان پرواز به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. بلند کردن هواپیماها در آلمان یک چیز است و در لهستان چیز دیگری." اما این چیزی نیست جز تلاش برای فشار بر مسکو و موضوع چانه زنی."
کی یف طرحی را برای آغاز مذاکرات با روسیه به رئیس سازمان سیا ارائه داده است - اسپوتنیک ایران  , 1920, 01.07.2023
کی یف طرحی را برای آغاز مذاکرات با روسیه به رئیس سازمان سیا ارائه داده است
او گفت که تمایل ورشو برای پیوستن به برنامه ماموریت های هسته ای مشترک با تصمیم کرملین برای استقرار تسلیحات هسته ای در بلاروس ارتباطی ندارد.
این کارشناس تاکید می کند: "لهستان مدت هاست که اینگونه صحبت می کند. اقدامات مسکو و مینسک بهانه و دستاویز است، اما دلیل نیست."
میلیتاریزه کردن لهستان
ورشو فعالانه از درگیری در اوکراین - و رویدادهای پیرامون آن - برای به روز رسانی نیروهای مسلح خود استفاده می کند. ورشو سلاح های خود را سخاوتمندانه به کی یف می دهد: فقط تا ماه ژانویه، نیروهای مسلح اوکراین 240 تانک T-72 باقی مانده از دوران سوسیالیستی، تانک های PT-91 Twardy، سامانه های موشکی پرتاب جندگانه BM-21 ، ساختشوروی، اسلحه های خودکششی Krab را از همسایگان خود دریافت کردند. به مبلغ سه میلیارد یورو که 0.5 درصد تولید ناخالص ملی لهستان است. فقط استونی و لتونی در این زمینه فداکارتر بودند و به ترتیب 1.1 و 0.93 درصد تولید ناخالص ملی خود را دریغ نکردند. اما ارقام مطلق، البته، قابل مقایسه نیستند.
با این حال، لهستان ضعیف تر نمی شود: متحدان، در درجه اول ایالات متحده، در حال کمک هستند. از جمله در ابتدای سال، 116 تانک آبرامز خریداری شد - آنها در حال حاضر در بنادر لهستان تخلیه می شوند. به اوکراین تنها یک گروهان تانک های لئوپارد - ده تا دوازده دستگاه داده می شود.
سال گذشته، لهستانی ها یک تامین کننده جدید - کره جنوبی را دریافت کردند. قراردادهای مهم امضا شده با سئول:
هزار تانک K2 Black Panther;
بیش از 600 هویتزر K9;
سه اسکادران جنگنده FA-50.
تا سال 2020، لهستان حدود 50 فروند F-16 داشت - بیش از هر یک از کشورهای سابق بلوک سوسیالیستی. اما ورشو و واشنگتن توافق نامه ای برای خرید 32 فروند از جدیدترین جنگنده های F-35 امضا کرده اند.
سوکولوف گفت: لهستان به هر طریق ممکن در تلاش است تا به عنوان متحد نظامی اصلی ایالات متحده در اروپا جای پای خود را به دست آورد و بیانیه فعلی موراویسکی کاملاً با این منطق مطابقت دارد.
کاخ سفید مخالف تقویت نظامی و سیاسی ورشو نیست. این امر به طور خودکار آلمان را که قبل از NWO شریک اصلی روسیه در اتحادیه اروپا بود، تضعیف می کند. و هر چه شکاف بین اروپا و روسیه عمیق‌تر باشد، کنترل متحدانش در خارج از کشور برای واشنگتن آسان‌تر می‌شود.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала