گزارش و تحلیل

موافقتنامه ایران و روسیه برای تولید مشترک ربات سینا+ ویدئو

© Photo / COURTESY Research Center for Biomedical Technologies and Robotics (RCBTR), Iranربات سینا در راه درخشش در جهان پزشکی
ربات سینا در راه درخشش در جهان پزشکی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 19.06.2023
اشتراک
ربات جراح سینا، جراحی از راه دور را میسر کرد
استپوتنیک - انسان سالها برای بقا روش های مختلف پزشکی را ابداع و ابتکارات جدیدی را برای درمان بیماری ها به وجود آورد، در سال‌های اخیر جراحی رباتیک یکی از از روش های جدید برای درمان بیماران است، که علاوه بر دوره نقاهت و خونریزی کمتر، به جراحان امکان انجام جراحی های دقیق تر را می دهد، در جراحی های رباتیک جراح با استفاده از بازو های رباتیک جراحی را انجام میدهد
آقای دکتر علیرضا باقری، مدیر عامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا (با مسئولیت محدود) در سال 1394 توسط برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاههای تراز اول علوم پزشکی و فنی کشور تاسیس گردید. برنامه اصلی این شرکت، طراحی، ساخت و توسعه تجهیزات و فناوریهای نوین پزشکی، در حیطه های آموزش، تشخیص، درمان (جراحی و توانبخشی)، بازتوانی و مراقبتهای پس از درمان با تکیه بر فناوری رباتیک در پزشکی می باشد.
در این زمینه تا کنون شرکت به طور خاص در حوزه‌های جراحی رباتیک (رباتهای جراح و کمک جراح)، توانبخشی رباتیک (درمانی و کمکی) و همچنین آموزش پزشکی با استفاده از فناوریهای حقیقت مجازی، تکمیلی و مصنوعی، چهارده مدل محصول متنوع را به بازار عرضه نموده و ضمن دریافت گواهی های GMP، ISO 9001: 2015، ISO 13485: 2016، IEC 60601-1، IEC 60601-1-2 از مراجع معتبر بین المللی، موفق به ورود به بازارهای جهانی شده است، اولین محموله صادراتی این شرکت "سامانه جراحی رباتیک سینا- مدل فِلِکس" هست که در سال 2021 به کشور اندونزی صادر شد.
وی تاکید کرد:
پشتوانه علمی این شرکت بیش از 15 سال فعالیت تحقیق و توسعه، توسط اعضای هیات علمی و پرسنل جوان و سخت کوش آن در دانشگاههای کشور بوده و کلیه محصولات آن در فاز تحقیق توسعه در مراکز آموزشی مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته‌اند، امید است فعالیت این شرکت به سهم خود به ارتقاء کیفیت خدمات سلامت در سطح جامعه، کمک نماید.
مدیر عامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا پیرامون معروف ترین محصول این شرکت، سامانه جراحی رباتیک سینا بیان کرد:
سینا در واقع یک سامانه جراحی رباتیک از راه دور است که برای کاهش جراحات و افزایش دقت و کیفیت انواع جراحی ها در نواحی شکم، لگن و قفسه سینه طراحی و ساخته شده است، این سامانه از دو بخش اصلي مشتمل بر کنسول جراحي در اختیار جراح و ربات‌هاي جراح مستقر بر بالين بيمار تشکیل شده است.
در این سامانه در واقع عمل جراحی را خود جراح ولی به واسطه یک سامانه رباتیکی هدایت می نماید. به این ترتیب که دسته های موجود در کنسول جراحی، حرکات دستان جراح را ثبت و همزمان رباتهای جراح بر بالین بیمار، همان حرکات را در بدن بیمار به اجرا در می آورند. تصویر فضای داخل شکم بیمار با استفاده از یک ربات تصویربردار در صفحه نمایشگری در کنسول جراحی به جراح نشان داده شده و جراح به صورت زمان حقیقی، عمل جراحی را هدایت می نماید. رباتهای جراح بر بالین بیمار مجهز به ابزارهای انعطاف پذیر ویژه ای هستند که قادرند کلیه حرکات دستان جراح را اجرا نمایند ولی به جای ایجاد شکافی بزرگ برای ورود دستان جراح، هر کدام از یک شکاف 5 میلیمتری وارد بدن بیمار شده و همان حرکاتی که دستان جراح در کنسول جراحی انجام می دهد را در داخل شکم بیمار، تقلید و اجرا می نمایند. به این ترتیب بسیاری از عملهای جراحی پیچیده که برای انجام آنها نیازمند ایجاد یک شکاف بزرگ بر روی شکم بیمار و ورود دستان جراح به داخل شکم بوده ایم، با استفاده از سامانه جراحی رباتیک سینا؛ با ایجاد دو شکاف 5 میلیمتری قابل اجرا خواهد شد. در نتیجه جراحات وارده به بیمار، خونریزی و دوره نقاهت وی بسیار کوتاهتر بوده و هزینه های بستری به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
وی افزود:
ارتباط بین ربات‌های دریافت کننده حرکات دستان جراح در کنسول جراحی با ربات‌های جراح بر بالین بیمار از طریق اینترنت نیز میسر شده است و در صورت نیاز، عمل جراحی می تواند در دورترین نقاط کشور یا حتی بر روی یک ناو اقیانوس پیما از راه دور کنترل و انجام شود. لیکن کاربرد این سامانه به صورت محلی و به صورت عملکرد از اطاق مجاور اطاق عمل نیز مزیتهای زیادی را برای جراح به همراه داشته است.
در واقع در این کاربرد، جراح به جای ایستادن و انجام جراحی در شرایط دشوار و خسته کننده اطاق عمل که باعث کاهش دقت و کیفیت جراحی خواهد شد، در اطاق مجاور، با نشستن در پشت کنسول جراحی، عمل جراحی را در شرایط بسیار ارگونومیک و راحت تری به انجام رسانیده و با کاهش خستگی، کیفیت جراحی را افزایش خواهد داد. این سامانه می تواند با مقیاس گذاری بر روی حرکات دستان جراح، دقت و ریزنگری حرکت در انجام حرکت های بسیار ظریف را افزایش دهد. به این مفهوم که چنانچه جراح به عنوان مثال دست خود را یک سانتیمتر حرکت دهد، ابزارهای جراحی رباتیک در داخل بدن بیمار یک میلیمتر حرکت می نمایند و به این ترتیب دقت حرکتی تا ده برابر افزایش می یابد و جراح می تواند حرکات بسیار ظریف را در مقیاس بزرگتر انجام داده و ربات همان حرکات را در مقیاس کوچکتر اجرا نماید. به این ترتیب جراح قادر خواهد بود به طور مثال بخیه های بسیار ظریفی را با استفاده از ربات جراح به انجام برساند که با دستان خود قادر به انجام آن نبوده است. همچنین این سامانه قابلیت حذف لرزش دستان جراح و اجرای جراحی با حداکثر ثبات و کیفیت حرکات را به همراه دارد.
ربات ایرانی سینا تنها رقیب قدرتمند، ربات آمریکایی داوینچی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 26.12.2018
ربات ایرانی سینا تنها رقیب قدرتمند، ربات آمریکایی داوینچی
به طور خلاصه در این سامانه، قرار گیری جراح در شرایط ارگونومیک (نشسته یا ایستاده) و کاهش خستگی وی باعث افزایش دقت و کیفیت عمل شده و امکان قرار گیری جراح در اطاقی خارج از اطاق عمل و به دور از گازهای بیهوشی و عفونتهای خطرناک و امواج یونیزان، سلامتی جراح را به مخاطره نخواهد انداخت. همچنین در این روش جراحی، جراح نیازی به پوشیدن لباسهای استریل و شستن دستها نخواهد داشت.
آقای دکتر علیرضا باقری، سامانه جراحی رباتیک از راه دور را حاصل ۲۰ سال تلاش متخصصین ایرانی در مرکز تحقیقات فناوری های بیومدیکال و رباتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد و اظهار داشت:
این سامانه، با موفقیت در آزمون‌های فنی و حیوانی (مطالعات پیش بالینی) تست شده است و شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا که از شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران و مستقر در مرکز رشد لوازم و تجهیزات پزشکی بیمارستان امام خمینی می باشد، مسئولیت اخذ مجوزهای لازم برای استفاده بالینی این سامانه را بر عهده دارد و با نیروهای جوان، متعهد و متخصص خود این راه پر افتخار را ادامه می دهد.
تا کنون پنج نمونه از این دستگاه ساخته شده که دو دستگاه از آن با کاربرد آموزش روشهای جدید جراحی رباتیک توسط بیمارستان‌های آموزشی سینا و شریعتی خریداری و نصب شده اند، یک دستگاه با مشارکت شرکت سینا در مرکز آموزش مهارتهای پیشرفته بالینی ایران نصب شده و برای برگذاری دوره های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران از آن استفاده می شود، دو دستگاه نیز به کشور اندونزی صادر شده است.
به موازات انجام تستهای استاندارد فنی، به زودی مطالعات پیش بالینی این سامانه اتمام و برای اخذ مجوز کمیته اخلاق دانشگاه برای شروع تستهای اصلی روی بیماران داوطلب اقدام خواهد گردید. سپس دستگاه برای تجاری سازی و کاربرد انسانی آماده خواهد شد.
مدیر عامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا، از عقد موافقتنامه تولید مشترک ربات سینا توسط ایران و روسیه خبر داد و بیان کرد:
به لحاظ استقبال بین المللی از این محصول، خوشبختانه موفقیتهای چشم گیری وجود داشته و ارتباطات زیرساختی مناسب برای ورود به بازارهای جهانی ایجاد شده است. از این جمله می توان به عقد موافقت نامه تولید مشترک این سامانه با انستیتو تحقیق و توسعه مرکزی روسیه در رباتیک و فناوریهای سایبرنتیک (RTC) اشاره کرد.
بر اساس این موافقت نامه قرار است ربات جراح سینا به صورت نیمه مونتاژ در ایران تولید و به صورت SKD به روسیه صادر و در سن پترزبورگ مونتاژ شود. شرکت ایرانی- روسی که به این منظور در روسیه تاسیس خواهد شد، مسئولیت اخذ مجوزهای لازم، بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش این سیستم در روسیه و حوزه CIS را بر عهده خواهد داشت. شروع این فرایند در روسیه منوط به سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده و در صورت وقوع سرمایه گذاری مشترک، فرایند تولید آغاز خواهد شد.
ربات جراح سینا تولید مشترک ایران و روسیه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.07.2019
ربات جراح سینا تولید مشترک ایران و روسیه
در خصوص بازارهای اروپایی نیز پیرو تفاهم نامه با دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان (EPFL) ارتباطات بسیار مناسبی شکل گرفته و شرکت سینا به عنوان شریک صنعتی دانشگاه مذکور به ثبت رسیده و سالانه در روز صنعت کشور سوئیس حضور و غرفه داشته و دانشجویان متقاضی آن دانشگاه را به عنوان کارآموز و یا انجام پروژه های کارشناسی ارشد یا دکتری مورد پذیرش قرار میدهد. همچنین بازار بسیار بزرگی در کشور چین وجود دارد و با توجه به سیاست کشور چین مبنی بر مقابله و ممانعت از ورود نمونه آمریکایی، تمایل بسیار زیادی در آن کشور برای تولید این سامانه وجود داشته و مراجعات متعددی از شرکتهای چینی برای تولید این محصول در کشور چین وجود داشته است.
لیکن با توجه به روش عملکرد شرکتهای چینی در کپی محصولات خارجی، تا کنون اعتماد کافی برای همکاری با شرکتهای چینی حاصل نشده است و شرکت سینا در صدد ورود به بازار چین توسط خود شرکت و کنترل حداکثری محصول برای مقابله با کپی برداری آن می باشد. در این راستا تا کنون پانزده ثبت اختراع داخلی و ده ثبت اختراع بین المللی در کشورهای آمریکا، اتحادیه اروپا، چین و اندونزی به ثبت رسیده و لازم است در این خصوص سرمایه گذاری بیشتری صورت پذیرد.
بزرگترین قرارداد همکاری بین المللی این شرکت نیز با کشور اندونزی بوده است که طی آن دو دستگاه سامانه آموزشی جراحی رباتیک از راه دور سینا به کشور اندونزی صادر و همزمان دو مرکز آموزش روش‌های پیشرفته جراحی رباتیک بر پایه ربات جراح سینا در دو دانشگاه و بیمارستان آموزشی آن کشور تاسیس شده و فرایند آموزش 111 جراح متخصص اندونزیایی در هر مرکز، توسط متخصصین شرکت سینا به انجام رسیده است.
وی افزود:
در ادامه، با ایجاد اتصال مخابرتی ایمن، بین دو شهر بندونگ و جوکجاکارتا به فاصله 500 کیلومتر در کشور اندونزی، همزمان با ورود رئیس جمهور محترم کشورمان به کشور اندونزی در دوم خرداد ماه سال جاری، اولین فرایند نمایشی جراحی رباتیک از راه دور بر فراز مجمع الجزایر اندونزی توسط شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا به انجام رسید و مورد استقبال بی سابقه رئیس جمهور دو کشور قرار گرفت. این موفقیت چشمگیر باعث خوشحالی هر دو ملت و جلب اعتماد بین المللی به سطح بالای فناوری تجهیزات پزشکی ساخت ایران شد و امید است پیرو این موفقیت، شاهد افزایش چشمگیر صادرات محصولات هایتک کشور در حوزه تجهیزات پزشکی به کشور اندونزی و همچنین سایر کشورهای دنیا باشیم.
آقای دکتر علیرضا باقری، مدیر عامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا، منابع انسانی این شرکت را با میانگین سنی 25 سال توصیف کرد و ابراز خشنودی کرد که این مجموعه جوانان نخبه و با استعداد ایران را مشغول به کار کرده و نه تنها در حد بضاعت از خروج نخبگان جلوگیری کرده، بلکه در مواردی با جذب فارغ التحصیلان مهاجرت کرده، موفق به بازگشت آنها به کشور و ایجاد بستر خدمت در خاک وطن شده است.
آقای دکتر علیرضا باقری، همچنین اظهار داشت:
برای کشورهای درحال توسعه مشکل است که هزینه خرید ربات های جراح را از کشورهایی نظیر آمریکا تقبل کنند، در نتیجه استفاده از ربات جراح سینا با یک سوم قیمت ربات های مشابه برای مثال ربات جراح داوینچی، برای صنعت پزشکی کشورهای در حال توسعه نظیر اندونزی موجب پیشرفت فراوانی میشود.
قابل توجه است که کشور اندونزی پیشتر با ربات جراح داوینچی، جراحی های رباتیک خود را انجام می داد، البته که امکان استفاده از راه دور برای ربات داوینچی تنها در کشور مبدا فراهم بود و این امکان در اختیار کشورهای خریدار ربات قرار نمی گیرد، در حالیکه ربات جراح سینا امکان جراحی از راه دور را به تمام خریداران خود می دهد، همچنین دو نفر از نیروهای مجموعه ما اکنون در کشور اندونزی مستقر هستند تا آموزش های لازم برای استفاده از ربات جراح سینا را در اختیار متخصصان و جراحان این کشور قرار دهند.
وی تاکید کرد:
یکی دیگر از تفاوت های مهم ربات جراح سینا با ربات جراح داوینچی در جراحی هایی است که بیمار نیاز به جابجایی و چرخش دارد و از آنجایی که ربات جراح سینا امکان چرخش و جابجایی را فراهم می‌کند اما ربات جراح داوینچی این امکان را ندارد، در نتیجه ربات جراح سینا امکانات کامل تری را برای جراحی های متعدد به متخصصان می دهد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала