رئیسی: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است
© POOL
/ اشتراک
رئیس جمهور ایران گفت: سند امنیت غذایی نقشه راهی برای همگرایی، هماهنگی و همکاری نزدیک دستگاهها در راستای تسهیل بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی و محیط زیست پاک و فرآوردههای ایمن و استاندارد بهداشتی است.
به گزارش اسپوتنیک و به نقل از تسنیم، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، امروز پنجشنبه، در دومین جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در دولت سیزدهم، امنیت غذایی را از مهمترین مسائل امروز جهان و موضوعی چند ساحتی دانست که باید بر اساس کار فرهنگی و برنامهای دانشپایه پیگیری شود.
رئیس جمهور ایران تامین امنیت غذایی را نیازمند همکاری بخشهای مختلف دانست و تصریح کرد: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است و اگر امنیت غذایی مختل شود، آثار سوئی در همه بخشها خواهد داشت.
رئیسی از زحمات و تلاشهای 21 نهاد، دستگاه اجرایی و شوراهای عالی برای تدوین سند جامع 10 ساله "امنیت غذا و تغذیه" که در این جلسه به تصویب رسید، قدردانی کرد و گفت: سند امنیت غذایی نقشه راهی برای همگرایی، هماهنگی و همکاری نزدیک دستگاهها در راستای تسهیل بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی و محیط زیست پاک و فرآوردههای ایمن و استاندارد بهداشتی است.
رئیس جمهور ایران گفت: امروز بسیاری از کشورها برای تامین غذای سالم شهروندان که تاثیر بسیاری بر سلامت جسمی؛ روحی و اجتماعی آنها دارد، برنامههای 20 ساله طراحی کردهاند، از همین رو تدوین سند ملی امنیت غذایی در کشورمان کاری ضروری و قابل تقدیر است که اجرای آن باید با جدیت دنبال شود.
رئیسی با اشاره به پیوستگی و ارتباط بخشهای مختلف با موضوع امنیت غذایی، کمیتهای 4 نفره با حضور نمایندگان وزارتخانههای بهداشت و جهادکشاورزی، معاونت علمی ریاست جمهوری و شورایعالی انقلاب فرهنگی را مامور ارتقای سند ملی امنیت غذا و تغذیه کرد.
رئیس جمهورایران همچنین وزارت بهداشت و دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی ایران را مکلف کرد با ایجاد سازوکار نظارتی مناسب، شاخصهای امنیت غذایی را تعریف، عملکرد همه دستگاههای مربوطه را پایش و میزان پیشرفتهای اجرایی سند ملی امنیت غذایی را به صورت مستمر گزارش کنند تا مشخص شود کدام دستگاهها نمره قابل قبول گرفته و کدامیک به وظایف خود عمل نمیکنند.
"سند ملی امنیت غذا و تغذیه پایدار" که بر اساس بند 6 سیاستهای کلی سلامت، بند 6 سیاستهای کلی جمعیت، بند 7 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و بند 8 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست و نقشه جامع علمی کشور و از تجمیع هفت سند مربوط به سلامت و امنیت غذایی تدوین شده، برای هر یک از حیطههای فراهمی دسترسی، مصرف و سلامت غذایی، ایمنی و کیفیت غذا، سلامت آب آشامیدنی و تابآوری (ثبات و پایداری) امنیت غذایی، راهبردها، اهداف کلان، اقدامات و اهداف کمی تعریف کرده است.
این سند که نقش به سزایی در تحکیم امنیت ملی و حکمرانی غذایی و ارتقای سلامت و تغذیه مردم، به ویژه اقشار آسیبپذیر و کمدرآمد خواهد داشت، با بررسی وضعیت تغذیه در کشورمان در سال 1401 اهدافی را برای دستیابی به امنیت غذایی در سال 1411 طراحی کرده و دبیرخانه شورایعالی سلامت با پیگیری و تسهیل فرایند تدوین برنامههای اجرایی ذیل سند و رصد شاخصها و عملکرد دستگاهها در اجرای سند، گزارش پیشرفت آن را هر 6 ماه به کمیسیون دائمی ارائه میدهد.