طالبان، ایران را در نقشه خود کوچک کرد! + عکس

© Photo / IRNAکره زمین در کابل
کره زمین در کابل - اسپوتنیک ایران  , 1920, 07.12.2022
اشتراک
شهرداری کابل تحت کنترل طالبان در روزهای اخیر مدلی از "کره زمین" در چهار راهی "دهن باغ" کابل رونمایی کرد که اندازه نقشه افغانستان در آن واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است.
به گزارش اسپوتنیک، یکی از کاربران توییتر با همرسانی تصویری از این کره نوشته که "مبلغان طالبان کره زمین خود را ساخته‌ اند که از نظر علامت گذاری مرزهای بین کشورهای آسیای مرکزی بسیار جالب است. طالبان اطمینان دارند که "امارت اسلامی" باید فوراً با قزاقستان هم مرز شود. و بخش‌های از ازبکستان گویا قلمرو آنهاست."
کاربر دیگری نیز مدعی شده که نصب این نقشه "بى خبرى و جهل مطلق نسبت به جغرافیاى منطقه و محیط پیرامون افغانستان یا نگاه توسعه طلبانه و آرزوى برهم زدن مرزها و تقسیمات جغرافیایى منطقه" را نشان می‌دهد.
کاربر دیگر توییتر می گوید که افغانستان در این کره "بزرگتر از واقعیت ترسیم شده است و عملا ایران حذف شده و جز اندکی ازش پیدا نیست. باید دید این صرفا خطای مقیاسی و ترسیمی است یا طالبان اطراف خودشون رو اینطوری می‌بینند."
مقام‌های طالبان با همرسانی تصاویر و نوار ویدیویی از این نقشه آنرا اقدام "بی‌پشینه" خوانده و بصورت گسترده به عنوان یکی از دستاوردهای شهرداری کابل همرسانی کرده‌اند.
براساس اطلاعات نشر شده توسط طالبان قطر این کره ۸ متر، وزن آن ۲ تن و متحرک است که پنج بار در دقیقه می‌چرخد.
عصمت الله حبیبی، از مهندسان این کره درباره واکنش‌های که درباره نقشه افغانستان و اینکه نقشه افغانستان بزرگتر از اندازه واقعی در روی این کره رسم شده است. به گفته وی این کار صرفاً برای نشان دادن "برجستگی" این کشور بوده است. او افزوده که "ما روی نقشه افغانستان زوم کردیم تا مردم کشورشان را بشناسند."
عبید وردک، هنرمندی که نقشه زمین را روی این کره نقاشی کرده، گفته است که چهار روز طول کشیده تا نقشه زمین را بر روی یک نردبان و با دست نقاشی کند.
نقشه جغرافیای طالبانی

شایان ذکر است که در این نقشه، مرزهای کشورهای منطقه تغییر کرده اند:

ایران، مشهد، زاهدان و کرمان را از دست داد، اما ساحل شرقی دریای خزر و دسترسی به گرجستان را بدست آورد.

پاکستان، اسلام آباد و بیشتر بلوچستان را از دست داد، اما به دهلی نو نزدیک شد.

کشمیر مستقل شد، اما به منطقه خودمختار اویغور سین کیانگ چین رفت.

ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان به قلمرو قزاقستان مدرن پیوستند و ترکمنستان، ازبکستان، نیمی از مناطق خود را از دست دادند و قزاقستان با افغانستان هم مرز شد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала