https://spnfa.ir/20221030/همکاری-ایران-و-فنلاند-در-زمینه-محیط-زیست-13106792.html
همکاری ایران و فنلاند در زمینه محیط زیست
همکاری ایران و فنلاند در زمینه محیط زیست
اسپوتنیک ایران
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "ایرنا"، مرکز منطقه ای کنوانسیون های بازل و استکهلم به عنوان یکی از ۱۴ مرکز منطقه ای در سطح جهان وظیفه انتقال فناوری های کارآمد و... 30.10.2022, اسپوتنیک ایران
2022-10-30T08:45+0330
2022-10-30T08:45+0330
2022-10-30T08:45+0330
ایران
جهان
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/349/09/3490908_0:157:3083:1891_1920x0_80_0_0_90860abf10767e73bf6b6409155af100.jpg
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "ایرنا"، مرکز منطقه ای کنوانسیون های بازل و استکهلم به عنوان یکی از ۱۴ مرکز منطقه ای در سطح جهان وظیفه انتقال فناوری های کارآمد و ارائه آموزش های تخصصی در حوزه کنوانسیون های مزبور را به عهده دارد.کنوانسیونهای بازل و استکهلم را میتوان از مهمترین معاهدات بینالمللی در زمینه مدیریت صحیح پسماندهای خطرناک و مواد شیمیایی دانست. کنوانسیون بازل با هدف کنترل نقل و انتقالات فرامرزی پسماندهای خطرناک و سایر انواع پسماندها و ارتقای مدیریت محیط زیستی آنها تدوین و در سال ۱۳۷۱ برای کشورهای عضو لازم الاجرا شد و تاکنون ۱۸۹ کشور با تصویب قانونی آن به عضویت این کنوانسیون در آمدند.جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۴ نیز به کنوانسیون استکهلم ملحق شد، امضاء کنندگان بر ممنوعیت استفاده از ۹ ماده شیمیایی، محدودیت استفاده از سم ددت برای کنترل مالاریا و کاهش تولید ناخواسته دی اکسین ها و فوران ها توافق کردند. تاکنون ۱۸۵ کشور با تصویب قانونی آن به عضویت این کنوانسیون در آمدند.مرکز منطقهای کنوانسیون بازل (BCRC) در ایران در سال ۱۳۸۳ و مرکز منطقهای کنوانسیون استکهلم (SCRC) در سال ۱۳۹۰ فعالیت های خود را در کشور آغاز کردند. قانون موافقتنامه چارچوب فی مابین دبیرخانه کنوانسیون ها و دولت جمهوری اسلامی ایران در خصوص تاسیس مرکز منطقه ای در سال ۱۳۸۶ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در شورای نگهبان تایید شد.مرکز منطقه ای کنوانسیون های بازل و استکهلم در ایران به عنوان یکی از ۱۴ مرکز منطقه ای در سطح جهان در زمینه آموزش، تبادل اطلاعات، جذب منابع مالی، کمک های فنی و انتقال فناوری های نوین در حوزه مدیریت صحیح پسماندها و مواد شیمیایی مشمول کنوانسیون ها ی مزبور در منطقه آسیا و اقیانوسیه فعالیت می کند. اهداف مرکز نیز انتقال فناوری های سازگار با محیطزیست، اجرای برنامههای آموزشی، کارگاهها، سمینارها و پروژههای مرتبط در زمینه مدیریت صحیح زیستمحیطی پسماندهای خطرناک در کشور است.۲۲ کشور از جمله بنگلادش، مالدیو، افغانستان، نپال، قطر، عربستان سعودی، لبنان، بحرین، یمن، پاکستان، ترکیه، سوریه، عمان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین و ازبکستان عضو مرکز منطقهای کنوانسیونهای بازل و استکهلم در ایران هستند.نقش مرکز کمک به کشورهای عضو و کشورهای غیر عضو از طریق ظرفیتسازی برای مدیریت صحیح زیستمحیطی برای تحقق اهداف کنوانسیون های ذکر شده است.با توجه به قانون موافقتنامه چارچوب بین دبیرخانه کنوانسیون بازل و دولت جمهوری اسلامی در خصوص تاسیس مرکز منطقه ای در کشور در راستای تقویت همکاریهای منطقهای، فراهم سازی انتقال فناوری های نوین و سازگار با محیط زیست، آموزش و تبادل اطلاعات، ارائه خدمات مشاوره به کشورهای عضو و غیر عضو منطقه ایجاد همگرایی منطقه ای از نقاط قوت و فرصت مرکز منطقه ای کنوانسیون های ذکر شده است.از عملکردهای اصلی مرکز در ۲ سال اخیر میتوان به برگزاری دوره ها و وبینارهای آموزشی در حوزه مدیریت پسماندها، انعقاد تفاهم نامه با مرکز منطقه ای چین، انتقال فناوری حذف انتشار آلاینده های گازی از خروجی منابع ثابت از کشور آلمان، همکاری با کشور چین در خصوص شهر بدون پسماند، مطالعه و ارزیابی چرخه عمر پلاستیک ها، پروژه مشترک ملی پسماندهای پلاستیکی در پاکستان و برگزاری جلسات کمیته های راهبردی و فنی با کشورهای منطقه، انعقاد تفاهم نامه با کرسی یونیسکو در مدیریت آب و محیط زیست و مرکز تحقیقات مواد زائد پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد.
https://spnfa.ir/20220701/حفاظت-از-محیط-زیست-دریاچه-شیرابه--هزار-هکتاری-در-جنوب-تهران-کاملا-خشک-شد-11418385.html
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
خبرها
fa_FA
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/349/09/3490908_176:0:2907:2048_1920x0_80_0_0_e267c286c67e032e85409b5a066df6d0.jpgاسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ایران , جهان
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "ایرنا"، مرکز منطقه ای کنوانسیون های بازل و استکهلم به عنوان یکی از ۱۴ مرکز منطقه ای در سطح جهان وظیفه انتقال فناوری های کارآمد و ارائه آموزش های تخصصی در حوزه کنوانسیون های مزبور را به عهده دارد.
کنوانسیونهای بازل و استکهلم را میتوان از مهمترین معاهدات بینالمللی در زمینه مدیریت صحیح پسماندهای خطرناک و مواد شیمیایی دانست. کنوانسیون بازل با هدف کنترل نقل و انتقالات فرامرزی پسماندهای خطرناک و سایر انواع پسماندها و ارتقای مدیریت محیط زیستی آنها تدوین و در سال ۱۳۷۱ برای کشورهای عضو لازم الاجرا شد و تاکنون ۱۸۹ کشور با تصویب قانونی آن به عضویت این کنوانسیون در آمدند.
جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۴ نیز به کنوانسیون استکهلم ملحق شد، امضاء کنندگان بر ممنوعیت استفاده از ۹ ماده شیمیایی، محدودیت استفاده از سم ددت برای کنترل مالاریا و کاهش تولید ناخواسته دی اکسین ها و فوران ها توافق کردند. تاکنون ۱۸۵ کشور با تصویب قانونی آن به عضویت این کنوانسیون در آمدند.
مرکز منطقهای کنوانسیون بازل (BCRC) در ایران در سال ۱۳۸۳ و مرکز منطقهای کنوانسیون استکهلم (SCRC) در سال ۱۳۹۰ فعالیت های خود را در کشور آغاز کردند. قانون موافقتنامه چارچوب فی مابین دبیرخانه کنوانسیون ها و دولت جمهوری اسلامی ایران در خصوص تاسیس مرکز منطقه ای در سال ۱۳۸۶ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در شورای نگهبان تایید شد.
مرکز منطقه ای کنوانسیون های بازل و استکهلم در ایران به عنوان یکی از ۱۴ مرکز منطقه ای در سطح جهان در زمینه آموزش، تبادل اطلاعات، جذب منابع مالی، کمک های فنی و انتقال فناوری های نوین در حوزه مدیریت صحیح پسماندها و مواد شیمیایی مشمول کنوانسیون ها ی مزبور در منطقه آسیا و اقیانوسیه فعالیت می کند. اهداف مرکز نیز انتقال فناوری های سازگار با محیطزیست، اجرای برنامههای آموزشی، کارگاهها، سمینارها و پروژههای مرتبط در زمینه مدیریت صحیح زیستمحیطی پسماندهای خطرناک در کشور است.
۲۲ کشور از جمله بنگلادش، مالدیو، افغانستان، نپال، قطر، عربستان سعودی، لبنان، بحرین، یمن، پاکستان، ترکیه، سوریه، عمان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین و ازبکستان عضو مرکز منطقهای کنوانسیونهای بازل و استکهلم در ایران هستند.
نقش مرکز کمک به کشورهای عضو و کشورهای غیر عضو از طریق ظرفیتسازی برای مدیریت صحیح زیستمحیطی برای تحقق اهداف کنوانسیون های ذکر شده است.
با توجه به قانون موافقتنامه چارچوب بین دبیرخانه کنوانسیون بازل و دولت جمهوری اسلامی در خصوص تاسیس مرکز منطقه ای در کشور در راستای تقویت همکاریهای منطقهای، فراهم سازی انتقال فناوری های نوین و سازگار با محیط زیست، آموزش و تبادل اطلاعات، ارائه خدمات مشاوره به کشورهای عضو و غیر عضو منطقه ایجاد همگرایی منطقه ای از نقاط قوت و فرصت مرکز منطقه ای کنوانسیون های ذکر شده است.
از عملکردهای اصلی مرکز در ۲ سال اخیر میتوان به برگزاری دوره ها و وبینارهای آموزشی در حوزه مدیریت پسماندها، انعقاد تفاهم نامه با مرکز منطقه ای چین، انتقال فناوری حذف انتشار آلاینده های گازی از خروجی منابع ثابت از کشور آلمان، همکاری با کشور چین در خصوص شهر بدون پسماند، مطالعه و ارزیابی چرخه عمر پلاستیک ها، پروژه مشترک ملی پسماندهای پلاستیکی در پاکستان و برگزاری جلسات کمیته های راهبردی و فنی با کشورهای منطقه، انعقاد تفاهم نامه با کرسی یونیسکو در مدیریت آب و محیط زیست و مرکز تحقیقات مواد زائد پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد.