بورل: فکر نمی‌کنم بتوان با رئیس‌جمهور ایران در باره برجام گفت و گو کرد

© Photo / IRNAجوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.09.2022
اشتراک
اتحادیه اروپا در روند احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ همه طرف‌ها را تحت فشار قرار داده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "پولیتیکو"، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اظهار داشت که در مذاکرات هسته‌ای به بن بست رسیده و متوقف شده‌ایم.
وی د رادامه افزود: " اتحادیه اروپا در روند احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ همه طرف‌ها را تحت فشار قرار داده است تا به زعم وی ۱۰ متر آخر را طی کنند. در بحبوحه مذاکرات جاری به رهبری اتحادیه اروپا هیچ پیشرفت عمده‌ای را به این زودی در این موضوع پیش بینی نمی‌کند.
در سه ماه گذشته، تعامل، فرآیندی چند مرحله‌ای و همگرا بود. فعالیت میان طرفین موجب بهبود نتیجه می‌شد. اما در هفته‌های گذشته اینطور نبود. حالا در بن بست هستیم. اکنون این روند متوقف شده ‌است.
در مورد دیدار با رئیسی، فکر نمی‌کنم بتوان با رئیس‌جمهور ایران در این باره دیدار و گفت و گو کرد".
جمهوری اسلامی ایران ۱۶ آگوست نظرات و درخواست‌های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم ۲۴ آگوست نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد. جمهوری اسلامی ایران متعاقبا پاسخ خود را به نظرات آمریکا ارائه کرد اما کاخ سفید هنوز پاسخی نداده است.
حسن خضور، نماینده دائم سوریه در سازمان‌های بین المللی در ژنو  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.09.2022
سوریه: اجرای برجام تنها وابسته به ایران نیست،همه طرف ها باید با لغو تحریم ها پایبند به آن باشند
ایران تاکید دارد که شرط رسیدن به توافق نهایی رفع موثر و پایدار تحریم‌ها به نحوی است که انتفاع اقتصادی مردم تامین شود و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران نماند. ایران همواره تصریح کرده است که اگر طرف مقابل الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.
از ماه آوریل سال 2021، مذاکراتی در وین بین ایران و اعضای گروه "پنج" (روسیه، بریتانیا، آلمان، چین و فرانسه) در مورد احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد برنامه هسته ای ایران در جریان است.
طرفین در مورد لغو تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، انجام تعهدات خود در حوزه هسته ای و بازگشت ایالات متحده به برجام بحث می کنند. نمایندگان کشورهای طرف قرارداد نیز بدون مشارکت ایران رایزنی های جداگانه ای با فرستادگان آمریکایی انجام می دهند.
در نشست‌ های وین، چشم‌انداز بازگشت کامل به انطباق با مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد بحث قرار گرفت. این توافقنامه توسط "پنج" عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با ایران در سال ۲۰۱۵ به منظور عبور از بحران برنامه هسته ای این کشور امضا شد. دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت از برجام خارج شود. جو بایدن، رئیس کنونی دولت آمریکا، بارها آمادگی خود را برای بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای با تهران اعلام کرده است.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала