گزارش و تحلیل

بزرگترین قرارداد تجاری گرانترین ادویه جهان میان ایران و قطر

© Photo / Pixabayزعفران
زعفران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.09.2022
اشتراک
ایران بر اساس آمار سال ۱۳۹۸، سالانه ۳۳۰ تن زعفران تولید میکند که ۵۰ تن آن مصرف داخل و۲۸۰ تن از این محصول صادر میشود.
زعفران گران تربن ادویه ی جهان به ارزش تقریبی ۱۵۰۰۰۰ دلار به ازای هر کیلوگرم‌است و هم‌ اکنون ایران بیش از ۹۰٪ زعفران جهان را کشت و برداشت میکند، ایران بزرگ‌ترین صادر کننده زعفران و چین بزرگ‌ترین واردکننده زعفران جهان می‌باشد.
ایران بر اساس آمار سال ۱۳۹۸، سالانه ۳۳۰ تن زعفران تولید میکند که ۵۰ تن آن مصرف داخل و۲۸۰ تن از این محصول صادر میشود.
زعفران گیاهی سرما دوست است و پیاز زعفران در دمای منفی چهل درجه سانتیگراد به رشد عادی خود ادامه می‌دهد و شادابی و نشاط برگ‌ها را کاملاً حفظ می‌کند، در نتیجه کشت این محصول در مناطق گرمسیری غیر ممکن است و زعفران حاصل از کشت در مناطق گرمسیری عموما از عیار خوبی برخوردار نیست، بنابراین صادرات زعفران به مناطق گرمی مانند کشور های حاشیه ی خلیج‌فارس بسیار پرسود است.
ارزش جهانی صادرات این ادویه ی خوشرنگ ۲۷۵٫۸۴ میلیون دلار است.
به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در تهران در فاصله چند ماه تا آغاز جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، بزرگترین قرارداد تجاری در حوزه زعفران بین ایران و قطر و با حضور شخصیت های سیاسی و اقتصادی دو کشور به امضا رسید.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.09.2022
امیر قطر کشورهای عربی خلیج فارس را به گفت و گو با ایران فرا خواند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر در دیدار با آقای علی بن احمد الکواری وزیر دارایی قطر دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که برخی از مقامات و بازرگانان دو کشور، حضور داشتند وزیر دارایی قطر بر حمایت قطر از مراودات تجاری با ایران، تاکید کرد و افزود قطر آماده است تا با جمهوری اسلامی ایران در زمینه فرآوری زعفران طبق استاندارد های جهانی همکاری کند.
سفیر ایران نیز اظهار امیدواری کرد که بتوان روابط اقتصادی را در سطح روابط سیاسی دو کشور ارتقاء بخشید.
در ادامه این جلسه، قرارداد تجاری برای انتقال و فرآوری ۲۰۰ تن زعفران ایران با ارزش اولیه ۳۰۰ میلیون دلار بین بازرگانان ایران و قطر منعقد گردید.
با امضای این قرارداد که بزرگترین قرارداد تجاری انتقال زعفران در جهان محسوب می شود ضمن تثبیت جایگاه ایران به عنوان قطب اول تولید و عرضه زعفران در جهان، گام بلندی در جهت نزدیکتر کردن قیمت زعفران ایران به قیمت بازارهای جهانی برداشته خواهد شد.
کارشناسان معتقدند این قرارداد که در نوع خود بی نظیر می باشد، می تواند ضمن اثرگذاری مثبت بر بازار‌ زعفران داخلی از خام فروشی زعفران جلوگیری کرده، با ایجاد ارزش افزوده و ایجاد بازارهای جدید و بین المللی برای عرضه زعفران ایران ، این نوید را به کشاورزان و زعفران کاران می دهد که امسال با خیالی آسوده تر با افزایش بهره وری در واحد سطح این محصول استراتژیک ، نگرانی از عرضه و فروش دسترنج خود نداشته باشند.
لازم به ذکر است؛ بر اساس این قرارداد ،اولین محموله زعفران ایران در اول اکتبر ۲۰۲۲ به قطر ارسال خواهد شد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала