گزارش و تحلیل

مدعیانی که در زمین دشمن بازی می کنند

© www.middleeast.org.uaوزیر کار روسیه دوشنبه به ایران سفر می کند
وزیر کار روسیه دوشنبه به ایران سفر می کند - اسپوتنیک ایران  , 1920, 05.09.2022
اشتراک
برخی بدلیل نداشتن جایگاه فکری تلاش می کنند حرفها و سخنانی را به میان بیاورند که مورد علاقه رسانه های دشمن است تا بهداین روش مطرح شوند.
اسپوتنیک - اینکه در جامعه ای تضاد فکری و یا حتی منافع وجود داشته باشد و برخی با برخی دیگر در ستیز فکری باشند یک امر طبیعی می باشد.
حتی بر اساس اصول علوم اجتماعی جوامعی که مردمان آن درباره مسایل مختلف با هم بحث می کنند جوامع پویا می باشند و در مقابل جوامعی که مردم به مسایل مختلف توجه ندارند جوامع خفته به حساب می آیند.
در این جوامع هم برخی نخبه ها هستند که فضای سیاسی و فکری را در جامعه هدایت می کنند و نظرات مختلف ارائه می دهند تا مردم بر اساس نظرات آنها نظر بدهند و خوب طبیعتا در حالت بسیار خوب آن هم این است که در نهایت احزاب وابسته به جریان های فکری شکل بگیرند و نخبگان جامعه به آن جریان فکری بپیوندند و طرح ها و ایده های مد نظر خود چه برای اداره جامعه و حل مشکلات داخلی و خارجی، سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ... ارائه دهند و مردم بنا به باور خود به اینکه کدام دیدگاه صحیح تر است رای بدهند و یک حزب سیاسی را به قدرت برسانند.
متاسفانه یکی از اصلی ترین مشکلات که ما در ایران با آن مواجه هستند این است که جناح های سیاسی حکومت ها را به دست می گیرند و نه احزاب سیاسی و اینجا منظور از جناح سیاسی احزابی هستند که چون تک تک ضعیف می باشند و نمی توانند رای کافی برای رسیدن به اکثریت در مجلس و یا ریاست جمهوری و یا شوراها و یا ... را کسب کنند مجبور می باشند در ائتلاف هایی که به جناح سیاسی معروف است جمع شوند.
مشکل اساسی هم وقتی رخ می دهد که اینها مثلا در دولت به قدرت می رسند و هر کدام سهم خود را از نتیجه انتخابات می خواهد و به احتمال زیاد حزب مطبوع آنها تفکری شاید نسبتا متناقض با دیگر احزاب در جناح سیاسی داشته باشد.
یکی ممکن است مثلا به مسایل تجاری بیشتر علاقه داشته باشد و دیگری به مسایل اجتماعی و فرهنگی و یکی دیگر به روابط بین المللی و دیگری به روابط داخلی.
دکتر سید محمد مرندی، تحلیلگر سیاسی و رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 24.08.2022
کنایه مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در وین خطاب به اروپا: زمستان نزدیک است
در بسیاری کشورها اتفاق می افتد که گروه های سیاسی با هم ائتلاف می کنند و دولت تشکیل می دهند ولی به هر حال رهبری جناح سیاسی یک سیاست واحد دارد که جناح سیاسی بر اساس آن عمل می کند و اینگونه نیست که هر فردی در آن جناح سیاسی بخواهد خودسر و سلیقه ای عمل کند.
حال بعضی وقت ها مساله فراتر می رود و برخی اعضای این جناح های سیاسی پا فراتر می گذارند و مسایل سیاسی را شخصی می کنند و دانسته یا نادانسته حتی اظهار نظرها و رفتارهایی از خود انجام می دهند که بر علیه منافع ملی و به نفع دشمن می باشد.
برخی هم چون جایگاه فکری ندارند به تلاش می کنند حرفها و سخنانی را به میان بیاورند که مورد علاقه رسانه های دشمن است تا آن رسانه ها روی حرف آنها تاکید کنند و آنها مطرح شوند.
بگذارید مقداری واضح تر صحبت کنیم.
چند روز قبل آقای مرندی مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده ایرانی در اظهاراتی گفته بود که ایرانی ها برای توافق عجله ندارند وزمستان سردی در انتظار اروپایی ها می باشد.
خوب سیاست گذاران رسانه های دشمن با ملت ایران هم شروع کردند روی مساله رد شرایط بد اقتصادی اروپا مخصوصا در زمینه انرژی مانور دادن و اینکه اگر نفت و گاز ایران وارد بازار شود عربستان سعودی قرار است از تولید خود بکاهد تا قیمت ها کاهش پیدا نکنند و عملا اگر اروپا و آمریکا به توافقی با ایران برسند نباید روی کاهش قیمت ها حساب باز کنند و....
یک جنگ روانی تند بر علیه دکتر مرندی راه انداخته اند.
اینکه چنین سخنانی از طرف دشمنان بر علیه مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده مطرح شود امری طبیعی است، اقتضای طبیعتشان این است، و هر چه قدر هم بیشتر حرس و جوش بخورند مشخص است که عملکرد تیم مذاکره کننده درست است، اما اینکه این سخنان از برخی افراد مدعی داخلی تکرار شود جای تعجب دارد، آیا واقعا اینقدر نادان هستند یا اینکه اینقدر حقیر هستند که برای محقق شدن اهداف سیاسی خود حاضر هستند منافع ملی را نیز زیر سوال ببرند؟
دبیرکل ناتو: اوکراین زمستان سختی را پیش رو خواهد داشت - اسپوتنیک ایران  , 1920, 23.08.2022
دبیرکل ناتو: اوکراین زمستان سختی را پیش رو خواهد داشت
مخصوصا که حتی ژوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم همان حرف های آقای مرندی را تکرار کرده و دقیقا اظهار داشته: "زمستان سرد و سختی در انتظار اروپا است".
آنهایی که در داخل کشور مدعی با سوادی هستند بد نیست بدانند که دقیقا هم همینطور است و دقیقا هم زمستان بسیار بسیار سختی در انتظار همه کشورهای غربی می باشد و به قول رسانه های خودشان آنهایی که آنجا زندگی می کنند باید امسال میان گرم کردن خود و یا غذا یکی را انتخاب کنند.
به هر حال هم اروپایی ها و هم رهبران آنها وهم همراهان آنها باید متوجه شوند که همراهی با سیاست های آمریکا تاوانی دارد و نباید توقع داشته باشند که وقتی روسیه را تحریم می کنند مانند این باشد که برای شنا به دریا می روند اما خیس نمی شوند.
حال جالبتر اینکه حتی الگوی آنها، یعنی آمریکا، خود به دنبال آن است که هر چه می تواند بیشتر جیب آنها را بزند و امروزه آمریکایی ها تلاش دارند هر کاری می توانند انجام دهند تا قیمت انرژی در اروپا و دیگر نقاط جهان بالا برود و بتوانند گاز مایع گران قیمت خود را به فروش برسانند.
اگر عربستان هم تولید نفت خود را کاهش دهد به این دلیل می باشد که عربستان موظف است وقتی ایران به بازارها بر می گردد سهمیه ایران را پس دهد چون چند سال است عربستان برای پوشش کاهش صادرات نفت ایران و عراق و لیبی و ونزولا تولید نفت خود را افزایش داده و طبق توافق های منعقد شده در اوپک عربستان و دیگر کشورهای اوپک باید به سهمیه خود اکتفا کنند و این ماجرا ربطی به توافق و یا عدم توافق ندارد.
مشکل اروپا هم امروزه نفت نیست، بلکه گاز است.
درباره گاز هم باید توجه داشت که بزرگترین ذخایر گاز جهان در روسیه و ایران و قطر و آمریکا قرار دارد و حتی نروژ که در حال حاضر با نهایت توان در حال تولید و صادر کردن گاز است در آن حد نمی تواند گاز مورد نیاز اروپا و دیگر کشورهای جهان را تامین کند.
توییت نماینده مجلس ایران درباره پیش نویس توافق برجام - اسپوتنیک ایران  , 1920, 04.09.2022
توییت نماینده مجلس ایران درباره پیش نویس توافق برجام
همچنین بیش از 75% گاز هایی که توسط کشورهای تولید کننده به فروش می رسد از قبل پیش فروش شده، یعنی فقط 25% تولید آنها قابل عرضه می باشد و چون ایران در تحریم بوده و گاز آن در بازارها حضور نداشته امروزه بازگشت ایران می تواند منجر به ایجاد نوعی تعادل در بازارها گردد، نه اینکه بخواهد قیمتها را کاهش دهد، فقط تعادل روانی ایجاد کند، و امروزه همین حد هم برای رهبران اروپایی بسی غنیمت است، اگر اینگونه نباشد احتمالا مردم اروپا مجبور خواهند بود در زمستان هزینه انرژی امسال خود را چیزی بیش از پانزده برابر قیمت سال گذشته پراخت کنند، و این تازه در صورتی است که دولت ها همه عوارض و مالیات را نادیده بگیرند.
گاز آمریکا و قطر و استرالیا به صورت مایع به اروپا صادر می شود یعنی به صورت میانگین سه برابر قیمت گازی که آنها از روسیه دریافت می کنند را برای آن باید بپردازند، چون ابتدا گاز باید به مایع تبدیل شود و بار کشتی شود و طبیعتا هزینه حمل و نقل به آن می خورد و پس از اینکه به اروپا رسید دوباره به گاز تبدیل شود تا توسط مردم قابل استفاده باشد.
آیا اروپایی ها به یاد دارند که سه پروژه انتقال گاز ایران به اروپا را به دستور آمریکا متوقف کردند؟
حیف، این پروژه ها می توانست امید زندگی گرم و روشنایی برای مردم آنها ایجاد کند.
ولی به هر حال فعلا یک خط لوله ایران به ترکیه وصل است و ایران می تواند مقداری گاز به آنها برساند و طبیعتا سوی امید نجاتی برای آنها شود.
با توجه به اینکه عموم مردم اروپا به صورت روزمره زندگی می کنند، منظور اینکه خرج و برج شان تقریبا یکی است و آخر ماه چیز چندانی در جیبشان از در آمدشان باقی نمی ماند تا بخواهد پانزده برابر هزینه انرژی بیشتر پرداخت کنند، بیم آن می رود که اروپا دچار شورش های اجتماعی گردد.
آیا شورش های جلیقه زرد ها که به دلیل افزایش 3% مالیات بر سوخت را به یاد دارید، حالا تصور کنید وقتی که قیمت ها چندین برابر می شود چه خواهد شد.
این توضیحات را برای آنهایی دادم که شاید اطلاع ندارند جریان از چه قرار است وحتی سرمای زمستان به تن مجریان رسانه های انگلیس نشین دشمن ملت ایران هم خورده چه رسد به حامیان مالی آنها، شما دیگر گول اینها را نخورید.
حرف های دکتر مرندی کاملا صحیح است، زمستان سرد و سیاه و تاریکی در انتظار اروپایی ها هست و باز هم تکرار می کنم اروپایی ها امروزه تاوان همکاری با آمریکا را پرداخت می کنند و تنها راه نجات شان فقط و فقط احیای توافق هسته ای است.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала