امیدواری روسیه به احیای برجام

© Sputnik / Sergey Guneevپسکوف فیلترینگ لینکدین را قانونی دانست
پسکوف فیلترینگ لینکدین را قانونی دانست - اسپوتنیک ایران  , 1920, 02.08.2022
اشتراک
پسکوف: در توافق هسته ای با ایران واقعیت های جدیدی وجود دارد که مربوط به گام های غیردوستانه غرب است.
به گزارش اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه به خبرنگاران گفت: در توافق هسته ای با ایران واقعیت های جدیدی وجود دارد که مربوط به گام های غیردوستانه غرب است، اما روسیه امیدوار است که این توافق به سرعت از سرگرفته شود.
پیش از این، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده پیشنهادهایی برای بازگشت به پایبندی کامل به برجام ارائه کرده است تا ایران سلاح هسته ای دریافت نکند.
دیمیتری پسکوف در این باره گفت: " تا جایی که ما فهمیدیم، هنوز کار در حال انجام است. چند مورد در دستور کار قرار دارد. علاوه بر این، واقعیت‌های جدیدی در ارتباط با گام‌های غیردوستانه گروهی از کشورهای غربی علیه فدراسیون روسیه وجود دارد که به‌طور غیرمستقیم در برخی مفاد معامله احتمالی می تواند تأثیرگذار باشد. این امر نیز هنوز باید بررسی شود. اما البته ما دوست داریم هر چه زودتر این مذاکرات مربوط به برجام از سر گرفته شود".
مشاور بایدن: احیای توافق با ایران بسیار بعید است - اسپوتنیک ایران  , 1920, 27.07.2022
مشاور بایدن: احیای توافق برجام با ایران بسیار بعید است
توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.
از ماه آوریل سال 2021، مذاکراتی در وین بین ایران و اعضای گروه "پنج" (روسیه، بریتانیا، آلمان، چین و فرانسه) در مورد احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد برنامه هسته ای ایران در جریان است.
طرفین در مورد لغو تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، انجام تعهدات خود در حوزه هسته ای و بازگشت ایالات متحده به برجام بحث می کنند. نمایندگان کشورهای طرف قرارداد نیز بدون مشارکت ایران رایزنی های جداگانه ای با فرستادگان آمریکایی انجام می دهند.
در نشست‌ های وین، چشم‌انداز بازگشت کامل به انطباق با مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد بحث قرار گرفت. این توافقنامه توسط "پنج" عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با ایران در سال ۲۰۱۵ به منظور عبور از بحران برنامه هسته ای این کشور امضا شد. دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت از برجام خارج شود. جو بایدن، رئیس کنونی دولت آمریکا، بارها آمادگی خود را برای بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای با تهران اعلام کرده است.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала