صادرات ۹ میلیارد دلاری ایران به عراق در سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۰ درصد

© Fotolia / Kadmyصادرات ۹ میلیارد دلاری ایران به عراق در سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۰ درصد
صادرات ۹ میلیارد دلاری ایران به عراق در سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۰ درصد - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.04.2022
اشتراک
براساس بررسی‌ های صورت گرفته، صادرات ایران به عراق در پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، ۲۰ درصد رشد داشته است و به حدود ۹ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، عراق دومین مقصد صادراتی محصولات ایرانی در سال گذشته بوده است. براین اساس در سال گذشته حدود ۱۸.۳ درصد کل صادرات ایران به مقصد کشور عراق بوده است.
براساس بررسی‌ های صورت گرفته بر روی آمار صادرات ۱۱ ماهه صادرات ایران به عراق، ۲۵ درصد وزن و ۱۹ درصد ارزش کل صادرات ایران با ۱۱۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن به ارزش ۴۳ میلیارد و ۵۱۷ میلیون دلار را شامل می‌شود.
واردات ۱۱ ماهه کشور از عراق به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن و به ارزش بیش از یک میلیارد دلار رسیده که این میزان از لحاظ حجم، بیشتر از واردات ایران از عراق در ۲۰ سال گذشته بوده است که سر جمع واردات ایران در ۲ دهه ۸۰ و ۹۰، یک میلیون و ۳۱۲ هزار و ۸۹۴ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۳۳ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۸۶۱ دلار بوده است.
گفتنی است، مجموع صادرات ایران به عراق طی سال ۱۴۰۰ به حدود هشت هزار و ۹۱۶ میلیارد رسید که نسبت به سال ۱۳۹۹، ۲۰ درصد رشد داشته است. طی سال‌های اخیر این کشور همواره جزو پنج کشور اولی بوده که بیشترین کالا به آنها صادر شده است.
اشتراکات فراوان بین دولت ایران و عراق باعث شده تا صادرات غیرنفتی کشور از ۱۴۵ میلیون دلار در سال ۱۳۸۰ به ۹ میلیارد دلار در سال ۹۸ برسد و مجدد در سال ۱۴۰۰ نیز به این رقم رسیده است.
لازم به ذکر است، صادرات ایران به عراق در سال ۸۰ تقریباً ۱۴۵ میلیون دلار بود و در سال ۸۴ نخستین جهش را با یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون دلار شاهد بودیم و در سال‌های بعد با شیبی مناسب به ۲ میلیارد و ۷۶۲ میلیون دلار رسید و جهش دوم در سال ۸۸ با صادرات چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون دلاری رخ داد.
سومین جهش صادرات به عراق، با حفظ مسیر رشد در سال ۹۱ بود که صادرات ایران در این سال به ۶ میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار رسید و جهش آخر نیز در سال ۹۷ با هشت میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار بوده که همچنان در این محور، صادرات غیرنفتی در حال انجام است.
گفتنی است: اجرای کنوانسیون تیر و حمل یکسره کالا بین دو کشور، فرماندهی واحد مرزی، صادرات حرفه‌ای، بسته‌بندی مناسب، برنامه‌ریزی تولید بر اساس بازارهای هدف و تولید کالاهای با ارزش افزوده بیشتر و تأمین نیازهای کشور از مسیر عراق می‌تواند توسعه تجارت بین دو کشور را به همراه داشته باشد.
اجرایی شدن این موارد می‌تواند جهش جدیدی در تجارت بین دو کشور ایجاد کند اما این موضوع نیازمندی هماهنگی‌ های متقابل است و دولت‌ها باید در راستای افزایش مبادلات تجاری اقدامات عملی انجام دهند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала