خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ برای مبتلایان به بیماری خفیف کرونا

© Depositphotos.com / Kruchenkovaخطر ابتلا به دیابت نوع ۲ برای مبتلایان به بیماری خفیف کرونا
خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ برای مبتلایان به بیماری خفیف کرونا - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.03.2022
اشتراک
نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهد، افرادی که به بیماری خفیف کرونا مبتلا شده اند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از نیوز و تحقیقاتی که در مجله Diabetologia منتشر شده است، بر اساس تجزیه و تحلیل سوابق سلامت بیش از ۱۰۰۰ پزشک آلمانی ، افرادی که علائم خفیف کووید-۱۹ دارند در مقایسه با بیماران مبتلا به سایر انواع عفونت‌های تنفسی ویروسی، ۲۸ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
پزشکان می گویند: غربالگری دیابت برای مبتلایان به کروناویروس بهبودیافته باید با توجه به این یافته‌های جدید به روش استاندارد تبدیل شود. نتایج تحقیقات قبلی نشان داده بود که ویروس جدید ممکن است به سلول‌های بتا که انسولین تولید می‌کنند، آسیب برساند یا با از بین بردن آنها یا تغییر روش کار، باعث افزایش سطح قند خون ‌شود.
همچنین خاطر نشان می شود: این پیوند می‌تواند نتیجه واکنش کمتر بافت‌ها به انسولین به دلیل التهاب باشد. عدم تحرک بدنی در طول همه‌گیری حتی می‌تواند نقش داشته باشد. نتایج می‌تواند توضیح دهد که چرا موارد جدید هیپرگلیسمی و مقاومت به انسولین در میان قربانیان ویروس بدون سابقه قبلی دیابت در حال ظهور است.
اما با این وجود هنوز مشخص نیست که آیا این تغییرات فقط یک مورد موقت است یا افرادی که از کرونا بهبود می‌یابند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت مزمن هستند. این سردرگمی با این واقعیت تشدید می‌شود که مطالعات کمی وجود دارد که شیوع دیابت را در افراد پس از یک مورد خفیف کووید بررسی کنند.
مطالعه جدید نشان می دهد که محققان سوابق ۳۵هزار و ۸۶۵ آلمانی را بررسی کردند که بین مارس ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ آزمایش کووید مثبت داشتند. آنان با گروهی از بیمارانی که با ویروس مبتلا نشده بودند اما در عوض به سایر عفونت‌های تنفسی مبتلا شدند، مقایسه شدند.
همچنین این افراد بر اساس جنسیت، سن، پوشش بیمه درمانی، ماه بیماری و بیماری‌های زمینه‌ای از جمله چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، و خطر حمله قلبی یا سکته مقایسه شدند و از مدل‌هایی برای محاسبه نسبت‌های بروز دیابت نوع ۲ و سایر اشکال دیابت استفاده کردند.
محققان در این مطالعه افرادی که سابقه قبلی ابتلا به ویروس کرونا یا دیابت داشتند و افرادی که در مدت ۳۰ روز از کورتیکواستروئیدها استفاده می‌کردند را حذف کردند. محققان بیماران کووید را ۱۱۹ روز پس از ابتلا و افراد مبتلا به سایر بیماری‌ها ۱۶۱ روز بعد از ابتلا به بیماری پیگیری کردند. درصد افرادی که به دلیل شرایط خود در بیمارستان بستری شدند تقریبا در هر دو گروه یکسان بود.
موارد جدید دیابت در افرادی که تست کووید-۱۹ مثبت داشتند بیشتر از افراد مبتلا به سایر بیماری‌ها بود. به‌طور کلی، ۱۵.۸ بیمار به ازای هر ۱۰۰۰ نفر پس از ابتلا به کووید در مقایسه با ۱۲.۳ بیمار در گروه کنترل به دیابت مبتلا شدند.
محققان می افزایند: در حالی که دیابت نوع ۲ احتمالا برای اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به کووید خفیف مشکلی ایجاد نمی‌کند. هر فردی که بهبود می‌یابد باید از علائم و نشانه‌های دیابت آگاه باشد که شامل خستگی، تکرر ادرار و افزایش تشنگی است. به گفته محققان، افراد در صورت تجربه هر یک از این موارد باید فورا به دنبال درمان باشند.
خطر افزایش غیرطبیعی قند خون در افراد مبتلا به کووید-۱۹ به احتمال زیاد بر اساس عوامل خطر مانند آسیب به سلول‌های بتا، پاسخ التهابی بیش از اندازه و تغییرات در افزایش وزن مرتبط با بیماری همه‌گیر و کاهش فعالیت بدنی پیوسته است.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала