https://spnfa.ir/20220210/تولید-پروتئین-پودری-و-خمیری-در-ایران-10094435.html
تولید پروتئین پودری و خمیری در ایران
تولید پروتئین پودری و خمیری در ایران
اسپوتنیک ایران
محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید پروتئین پودری و خمیری کاربردی در صنعت غذا و دارو شدند. 10.02.2022, اسپوتنیک ایران
2022-02-10T23:08+0330
2022-02-10T23:08+0330
2022-02-10T23:08+0330
ایران
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/07e5/0a/1c/8414878_0:21:1000:584_1920x0_80_0_0_05c926e3a48757c6e88007c1ac413195.jpg
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "مهر"، دکتر فتانه هاشم پور، فارغ التحصیل دکترای بهداشت و ایمنی مواد غذایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان اظهار داشت که محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید پروتئین پودری و خمیری کاربردی در صنعت غذا و دارو شدند.وی در ادامه افزود: "پروتئین قارچی نوعی پروتئین تک یاخته است که به عنوان جایگزین پروتئین در مکملهای ورزشی، مکمل خردسالان و سالمندان در صنعت دارو و به عنوان غنی کننده محصولات لبنی، غلهای و غذای آماده مصرف، قابل استفاده است.نوع خمیری این پروتئین به عنوان جایگزین گوشت در فرآوردههای گوشتی استفاده میشود. این پروتئین در مقایسه با پروتئین حیوانی یا گیاهی، با سرعت بیشتر و غیر وابسته به فصل و اقلیم قابل تولید است. افزایش جمعیت جامعه بشری و فقر پروتئینی از یکسو و محدود بودن ظرفیت کره زمین برای تولید پروتئین حیوانی و گیاهی از سوی دیگر به زودی بشر را مجبور به پیدا کردن منابع پروتئینی جایگزین خواهد کرد.به این منظور قارچ مولد که مورد تأیید لیست اداره کل غذا و داروی آمریکا قرار گرفته را توانستیم در این شرکت تولید کنیم. امکان استفاده از سوبستراهای بومی ایران مانند ملاس نیشکر و شیره خرما بررسی شده و شرایط کشت بهینه شده است؛ از این رو در صدد آمدیم تا پروتئین قارچی را به دو صورت پودر و خمیری تولید و به عنوان جایگزین پروتئین در بسیاری از فرآوردههای دارویی (مکملها) و غذایی (فراوردههای گوشتی و لبنی) به تولید برسانیم.آنالیز شیمیایی پروتئینهای قارچی تولید شده تیم ما نشان داده است که ۱۰۰ گرم ماده خشک پروتئین قارچی حاوی ۶۰ گرم پروتئین، ۱۶ گرم فیبر، ۱۳ گرم چربی، ۱۰ گرم کربوهیدرات و مقادیری از ویتامینها و مواد معدنی است. مطالعات سم شناسی نشان داده است که هیچ نگرانی برای سلامتی در اثر مواجهه حاد و مزمن پروتئین قارچی مشاهده نشده است و به علاوه باعث حفظ رشد طبیعی در انسان و حیوان میگردد.بحرانهای اقتصادی اخیر ناشی از ویروس کرونا و تحریمهای ظالمانه، باعث کوچک شدن سهم پروتئین در سبد غذایی مردم شده؛ همین موضوع سبب شده دولت و صنایع به فکر چارهای برای غنی سازی محصولات مختلف باشند.صنایع غذایی مختلف مانند صنایع لبنی (شیر، ماست، پنیر، بستنی) و غلهای و قنادی (نان، کیک، بیسکویت، شکلات) به راحتی میتوانند پودر پروتئین تک یاخته را در محصولاتشان بدون اثر منفی در بافت و طعم آنها استفاده کنند. با توجه به مذاکرات انجام شده با کارخانههای گوشتی، لبنی، نوشیدنیها و تولیدکنندگان مکملها، هر دو شکل پودری و خمیری این محصول مشتریان بالقوه زیادی دارد که امید است با راه افتادن خط تولید آن، بالفعل تبدیل شوند.از مزایای شرکت ما استفاده از سوبسترای بومی ایران مانند ملاس که هم دارای ارزش تغذیهای بوده و هم ارزان قیمت است، میباشد. در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد پودرهای پروتئین از جمله پودر پروتئین آب پنیر و ایزوله سویا به کشور وارد میشود. در صورت تولید انبوه و صنعتی این محصول در تناژ بالا تا حد زیادی به کاهش ارزبری کمک خواهد کرد".
https://spnfa.ir/20220111/غذا-در-جهان-یک-چهارم-افزایش-قیمت-داشته-است-9788418.html
https://spnfa.ir/20210617/اشتباه-شماره-1-در-لاغری-گرسنگی-باعث-کاهش-وزن-نمی-گردد-7965843.html
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
خبرها
fa_FA
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/07e5/0a/1c/8414878_76:0:959:662_1920x0_80_0_0_0390ce85a05d6613feb4a3af498844bd.jpgاسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ایران
تولید پروتئین پودری و خمیری در ایران
محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید پروتئین پودری و خمیری کاربردی در صنعت غذا و دارو شدند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "مهر"، دکتر فتانه هاشم پور، فارغ التحصیل دکترای بهداشت و ایمنی مواد غذایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان اظهار داشت که محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید پروتئین پودری و خمیری کاربردی در صنعت غذا و دارو شدند.
وی در ادامه افزود: "پروتئین قارچی نوعی پروتئین تک یاخته است که به عنوان جایگزین پروتئین در مکملهای ورزشی، مکمل خردسالان و سالمندان در صنعت دارو و به عنوان غنی کننده محصولات لبنی، غلهای و غذای آماده مصرف، قابل استفاده است.
نوع خمیری این پروتئین به عنوان جایگزین گوشت در فرآوردههای گوشتی استفاده میشود. این پروتئین در مقایسه با پروتئین حیوانی یا گیاهی، با سرعت بیشتر و غیر وابسته به فصل و اقلیم قابل تولید است. افزایش جمعیت جامعه بشری و فقر پروتئینی از یکسو و محدود بودن ظرفیت کره زمین برای تولید پروتئین حیوانی و گیاهی از سوی دیگر به زودی بشر را مجبور به پیدا کردن منابع پروتئینی جایگزین خواهد کرد.
به این منظور قارچ مولد که مورد تأیید لیست اداره کل غذا و داروی آمریکا قرار گرفته را توانستیم در این شرکت تولید کنیم. امکان استفاده از سوبستراهای بومی ایران مانند ملاس نیشکر و شیره خرما بررسی شده و شرایط کشت بهینه شده است؛ از این رو در صدد آمدیم تا پروتئین قارچی را به دو صورت پودر و خمیری تولید و به عنوان جایگزین پروتئین در بسیاری از فرآوردههای دارویی (مکملها) و غذایی (فراوردههای گوشتی و لبنی) به تولید برسانیم.
آنالیز شیمیایی پروتئینهای قارچی تولید شده تیم ما نشان داده است که ۱۰۰ گرم ماده خشک پروتئین قارچی حاوی ۶۰ گرم پروتئین، ۱۶ گرم فیبر، ۱۳ گرم چربی، ۱۰ گرم کربوهیدرات و مقادیری از ویتامینها و مواد معدنی است. مطالعات سم شناسی نشان داده است که هیچ نگرانی برای سلامتی در اثر مواجهه حاد و مزمن پروتئین قارچی مشاهده نشده است و به علاوه باعث حفظ رشد طبیعی در انسان و حیوان میگردد.
بحرانهای اقتصادی اخیر ناشی از ویروس کرونا و تحریمهای ظالمانه، باعث کوچک شدن سهم پروتئین در سبد غذایی مردم شده؛ همین موضوع سبب شده دولت و صنایع به فکر چارهای برای غنی سازی محصولات مختلف باشند.
صنایع غذایی مختلف مانند صنایع لبنی (شیر، ماست، پنیر، بستنی) و غلهای و قنادی (نان، کیک، بیسکویت، شکلات) به راحتی میتوانند پودر پروتئین تک یاخته را در محصولاتشان بدون اثر منفی در بافت و طعم آنها استفاده کنند. با توجه به مذاکرات انجام شده با کارخانههای گوشتی، لبنی، نوشیدنیها و تولیدکنندگان مکملها، هر دو شکل پودری و خمیری این محصول مشتریان بالقوه زیادی دارد که امید است با راه افتادن خط تولید آن، بالفعل تبدیل شوند.
از مزایای شرکت ما استفاده از سوبسترای بومی ایران مانند ملاس که هم دارای ارزش تغذیهای بوده و هم ارزان قیمت است، میباشد. در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد پودرهای پروتئین از جمله پودر پروتئین آب پنیر و ایزوله سویا به کشور وارد میشود. در صورت تولید انبوه و صنعتی این محصول در تناژ بالا تا حد زیادی به کاهش ارزبری کمک خواهد کرد".