به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه « ایران»، علی قنبری استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، روز 6 ژوئیه (سه شنبه) در مقاله ای نوشت که به نظر میرسد نخستین اقدامی که رئیس جمهوری باید انجام دهد، تثبیت کردن وضعیت اقتصادی است. در واقع میبایست برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داشته باشد و در وهله نخست باید تلاش کند که وضعیت نامناسب قیمتها را که بسیار نوسان دارند به ثبات برساند و برای کاهش تورم برنامهریزی داشته باشد.
وی در ادامه افزود:« به عبارت دیگر همان طور که رئیس دولت سیزدهم تأکید کردهاند تورم را در سال نخست به نصف برساند.بحث دیگر در این راستا که باید انجام شود، توجه به موضوع بیکاری است که باید رئیس جمهوری سعی کند سرمایهگذاری داخلی و خارجی را در کشور جاری کند. یعنی با ایجاد ارتباط و تعامل مناسب با کشورهای منطقه و جهان مردم و سرمایهگذاران را تشویق به سرمایهگذاری کند.
همچنین در حوزه عدالت اجتماعی که وضعیت آن کمی نامساعد شده است، باید بین اقشار و گروههای درآمدی عدالت اجتماعی را بیشتر کند. البته موفقیت در این بخش مستلزم آن است که در مرحله نخست رشد اقتصادی کشور را بالا ببرد که این کار با سرمایهگذاری داخلی و خارجی امکانپذیر است و این رشد اقتصادی باید تا سال ۱۴۰۴ سامان بگیرد و درآمد سرانه مردم افزایش یابد و وضعیت رفاهی مردم تغییر کند.
اقدام مهم دیگری که باید رئیس جمهوری بدان توجه کند، این است که به وضعیت کرونایی کشور بیشتر اهمیت دهد چرا که کشور در وضعیت نامناسبی در این زمینه قرار گرفته است. وزیر بهداشت فعلی دراین زمینه حرفهای غیرواقعی زده است که به اعتقاد من صحبتهای غیرکارشناسی بوده است باید جایگاه ما خیلی بهتر از اینها میبود. مردم ما مستحق خدمات بهتر و بیشتری هستند. ما در کشور ظرفیتهای بسیار بالایی داریم که باید با برنامهریزی و سرمایهگذاری از آنها استفاده بهینه داشته باشیم.
علاوه بر این منابع پتروشیمی، طبیعی، نیروی انسانی و نیروهای جوان تحصیلکرده و تاریخ و تمدن بسیار غنی داریم که میبایست وضعمان خیلی بهتر از اینها میبود و امیدوارم که رئیس جمهوری آینده بتواند پیشنهاداتی را که مطرح شد انجام دهد».