به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه « همشهری»، اکنون دیگر اقشار ضعیف جایی در شهرهای جدید ندارند و به ناگزیر باید به مناطق حاشیهای شهر تهران و سکونتگاههای غیر رسمی کوچ کنند.
ورم ۱۰۰ و ۲۰۰ درصدی در بازار اجاره واقعیتی است که راه را برای اخراج گسترده مستأجران ضعیف و متوسط هموار کرده و در این وضعیت، به گواه مشاوران املاک، مستأجرانی که نتوانند از محل پسانداز و قرض یا فروش خودرو و طلا هزینه اضافهشده به قرارداد اجاره را تأمین کنند، به راحتی از متن شهر به بافت حاشیهای و شهرهای حومهای اخراج میشوند.
فروش خودرو و طلا برای خرید مسکن مورد نیاز خانوار در جامعه ایران امری رایج است اما حالا برخی از مشاوران املاک و فعالان اقتصادی از اتفاقی کمسابقه خبر میدهند مبنی بر این که برخی خانوارها، برای تأمین رهن و اجاره خود، دست به کار فروش خودرو و طلا شدهاند و عملا آخرین داراییهای پسانداز شده خانوار را به این امر اختصاص دادهاند.
بازار مسکن و اجاره ایران حتی از بازار آمریکا که اصلیترین طرفدار و نمونه نظام سرمایهداری است، آزادتر عمل میکند و کاملا در ید اختیار صاحبان سرمایه قرار دارد که نتیجه آن اخراج طبقات فرودست از جامعه شهری بوده است. با توجه به این که مسکن در ایران، به کالایی برای حفظ ارزش سرمایه ریالی تبدیل شده و بخش قابل توجهی از مسکن سرمایهگذاری به صورت خالی نگهداری میشود،
واقعیتی که مشاوران املاک نیز به آن اشاره میکنند، بیرحمی عجیب و بیسابقه بازار اجاره است که فقط بر مبنای ارزش مسکن و بازدهی مورد انتظار موجران از این سرمایهگذاری کلان تعیین میشود و آمار و ارقام آن با درآمد و پسانداز هیچ مستأجری جور درنمیآید. دستمزد مصوب قانون کار برای یک کارگر سرپرست خانوار ۴ نفره حدود ۴.۲ میلیون تومان است و حتی در کلانشهرها نیز میانگین مزد کارگران و حقوقبگیران از ۷ تا۱۰ میلیون تومان در ماه فراتر نمیرود اما با شرایط فعلی بازار اجاره، بحران درآمد ریالی و خرج دلاری مستأجران بالا گرفته و کل این مبالغ نیز کفاف پرداخت هزینه اجاره را نمیدهد.