از آن جایی که ثبت شرکت در ایران متقاضاین بسیاری دارد، این نکات را بخوانید.
این سوال را از چندین زاویه می توان بررسی کرد:
- کار شما جنبه قانونی خواهد داشت، این موضوع اهمیت بسیاری دارد، یعنی دیگر نگران مسائل و موضوعات قانونی نخواهید بود.
- کسب و کاری مستقل برای خود خواهید داشت. مستقل بودن اگر چه مزیت های بسیاری دارد، اما مسئولیت های فراوانی را هم به دنبال خواهد داشت که باید به آن دقت داشته باشید.
- نام انتخابی برای شرکت منحصرا برای خود شما خواهد بود و شخص یا شرکت دیگری نمی توانند از اعتبار شما سوء استفاده کنند.
- مشتری های شما با اعتماد و اطمینان بیشتری شما را انتخاب می کنند.
- و ...
نکات مهم ثبت شرکت
ثبت کردن و داشتن یک شرکت یک فرآیند قانونی به حساب می آید و به همین دلیل باید به نکات بسیاری در این رابطه دقت داشته باشید.
- موضوع فعالیت خود را با دقت انتخاب کنید.
شما برای ثبت شرکت باید موضوع فعالیت خود یا همان حیطه کاری خود را به طور دقیق مشخص کنید. قصد دارید چه کارهایی را انجام دهید؟ شرکت شما محصولی خاص را توزیع می کند یا خدمتی خاص را ارائه می دهید؟ همه این موارد را باید به طور دقیق مشخص کنید تا در ادامه با مشکلی رو به رو نشوید.
البته به این موضوع بسیار مهم هم دقت داشته باشید که در هنگام انتخاب موضوع شرکت خود باید به نکات مهمی دقت داشته باشید. به عنوان مثال شما در این موضوع تا چه اندازه تخصص دارید؟ آیا تجربه کاری در این زمینه را دارید یا تنها به آموزش های آکادمی خود اکتفا می کنید؟ پاسخ هر یک از این سوال ها می توان کمک بسیاری به شما کند، پس به آن ها با دقت پاسخ دهید.
- نوع شرکت خود را به درستی انتخاب کنید.
احتمالا این موضوع را می دانید که شرکت ها انواع مختلفی دارند و هر یک از آن ها هم شرایطی خاص برای ثبت دارند. علاوه به شرایط ثبت بعد از شروع فعالیت شرکت هم قوانین هر یک از انواع شرکت با دیگری تفاوت هایی دارد و شما باید کارهای خاصی را در برنامه خود قرار دهید.
با دقت نوع شرکت خود را انتخاب کنید و جنبه های مختلف فعالیت خود را به طور دقیق بررسی کنید، این کار به شما کمک بسیاری می کند. البته به این نکته هم دقت داشته باشید که اگر چه در ایران 7 نوع شرکت داریم که می توانید برای ثبت یکی از آن ها را انتخاب کنید، اما ثبت دو نوع شرکت رواج بیشتری نسبت به دیگر انواع دارد.
نوع شرکت خود را با توجه به دو موضوع مهم انتخاب کنید؛ هدف شما از راه اندازی و ثبت این شرکت چیست و چه برنامه هایی برای ادامه فعالیت های خود دارید. به عنوان مثال اگر می خواهید در ادامه سهام شرکت خود را در سازمام بورس اوراق بهادار به فروش برسانید، باید شرکت سهامی خاص ثبت کنید.
شرایط ثبت شرکت
بعد از مطالب بالا این سوال برای بسیاری از مخاطب ها وجود دارد که برای ثبت یک شرکت چه شرایطی را باید داشت؟ همانطور که در مطالب بالا به این موضوع کردیم ثبت هر نوع شرکتی شرایطی خاص برای خود دارد و باید با توجه به این شرایط انتخابی را انجام دهید. در ادامه شرایط دو نوع شرکت سهامی خاص و شرکت مسئولیت محدود را بررسی خواهیم کرد.
شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود
برای ثبت چنین شرکتی کار بسیار ساده ای را پیش روی خود خواهید داشت، کافی ست؛
- دو نفر به عنوان شریک در کنار هم حضور داشته باشند.
- حداقل مبلغ 100 هزار تومان به عنوان سرمایه اولیه داشته باشید.
با همین شرایط بسیار ساده شما می توانید شرکت خود را به ثبت برسانید.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت این شرکت هم باز کارهای ساده ای را باید انجام دهید، البته کمی از شرایط گفته شده در بالا سخت تر خواهد بود، اما باز هم به طور کلی شرایط ساده ای ست، کافی ست؛
- سه نفر به عنوان هیئت مدیره در کنار هم حضور داشته باشید.
- دو نفر را به عنوان بازرس معرفی کنید.
- حداقل مبلغ 100 هزار تومان را به عنوان سرمایه اولیه داشته باشید.
حداقل 35% از سرمایه اولیه خود را در حساب بانکی شرکت قرار دهید.
مدارک ثبت شرکت
این سوال برای بسیاری از مخاطب ها وجود دارد که برای ثبت یک شرکت اصلا باید چه مدارکی داشته باشیم؟ در ابتدا باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که تعدادی از مدارک متناسب با موضوع فعالیت شما تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال در بعضی از موارد شما به مجوزی خاص برای شروع فعالیت خود نیاز دارید، در صورتی که مجوز برای همه شرکت ها الزامی نیست.
شما متناسب با موضوع فعالیت خود باید با یک کارشناس متخصص مشورت کنید تا با مشکلی رو به رو نشوید.
- مانند بسیاری از کارهای اداری دیگر مدارک شناسایی اعضای اصلی شرکت از مهم ترین مدارک ثبت به حساب می آید.
- اساسنامه شرکت
- شرکتنامه
- اقرار نامه
- آدرس دقیق به همراه کد پستی شرکت (شرکت شما باید در یک محل تجاری یا اداری باشد)
- شماره تلفن از محل شرکت و همچنین شماره تلفن همراه اعضای اصلی شرکت