به گزارش اسپوتنیک، سازمان تحقیقات و توسعه دفاعی هند، یک نمایشگر پرواز هوابرد اسکرام جت را که برای موشک کروز با سرعت ۶ ماخ طراحی شده و هدف آن توسعه فناوری های موشک های کروز آینده است، را با موفقیت آزمایش کرد.
این پرتاب روز دوشنبه از سامانه پرتابگر عبدالکلام در جزیره ویلر در سواحل ادیشا به فضا پرتاب شد و این دومین پرواز آزمایشی موفقیت آمیز آن بود.
آزمایش قبلی در ژوئن سال گذشته انجام شد و شایعاتی را به وجود آورد که فقط تا حدی موفقیت آمیز بود، به دلیل مشکلاتی که در موشک بالستیک Agni-I استفاده می شد تا سرعت لازم را به نمایشگر بدهد.
تصاویر آزمایش جدید پرتاب و همچنین جدا شدن وسیله نقلیه آزمایشی از تقویت کننده آن را نشان می دهد.
Successful flight test of Hypersonic Technology Demonstration Vehicle (HSTDV) from Dr. APJ Abdul Kalam Launch Complex at Wheeler Island off the cost of Odisha today. pic.twitter.com/7SstcyLQVo
— रक्षा मंत्री कार्यालय/ RMO India (@DefenceMinIndia) September 7, 2020
تکنولوژی وسیله نمایشگر هایپرسونیک مجهز به موتور اسکرام جت است، نوعی سیستم پیشران که برای تداوم احتراق سوخت به جریان هوای مافوق صوت نیاز دارد. این کار اجازه می دهد تا هواپیما با سرعت بسیار بالایی حرکت کند اما همچنین چالش های جدی در زمینه طراحی و تولید ایجاد می کند.
The @DRDO_India has today successfully flight tested the Hypersonic Technology Demontrator Vehicle using the indigenously developed scramjet propulsion system. With this success, all critical technologies are now established to progress to the next phase.
— Rajnath Singh (@rajnathsingh) September 7, 2020
فناوری اسکرام جت توسط کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین، برای اهداف نظامی مورد بررسی قرار می گیرد. به طور بالقوه ممکن است به یک سیستم پیشران برای موشک های کروز دوربرد چند مرحله ای در آینده تبدیل شود که به دلیل سرعت زیاد رهگیری آن دشوار باشد. همچنین برای پرتاب های فضایی با مدار کم پیشنهاد شده است، اگرچه چنین وسیله نقلیه ای برای انجام مرحله نهایی سفر به پیشران موشکی اضافی نیاز دارد.