تردید پومپئو در امکان حصول توافق با ایران درباره لغو تحریم ها طی 30 روز

© Sputnik / Sputnik /  مراجعه به بانک تصاویر تردید پومپئو در امکان حصول توافق با ایران درباره لغو تحریم ها طی 30 روز
تردید پومپئو در امکان حصول توافق با ایران درباره لغو تحریم ها طی 30 روز  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه آمریكا در جمع خبرنگاران اظهار داشت اگر تهران به سازش تن دردهد ، ایالات متحده آماده بررسی گزینه دست برداشتن از احیای تحریم های سازمان ملل علیه ایران خواهد بود اما بعید است ظرف 30 روزچنین تحولی رخ دهد.

به گزارش اسپوتنیک، پومپئو در پاسخ به این سوال که آیا چیزی وجود دارد که امریکا را وادار کند تقاضای احیای تحریم ها علیه ایران را پس بگیرد، گفت: " در رابطه با  چیزهایی که باعث می شود ذهنیت خود را تغییر دهیم، باید گفت  اگر بتوانیم با جمهوری اسلامی ایران توافق کنیم که این کشور مانند یک کشور عادی رفتار کند و به تعهداتی که از آن  خواسته ایم عمل کند ، احتمال امتناع از تقاضای شروع روند احیای مجازات های سازمان ملل علیه ایران وجود دارد و ما مدت طولانی برای این گفتگو آماده بودیم" و افزود:"من فکر می کنم این ظرف 31 روز بعید باشد ... اما من به عنوان یک دیپلمات همیشه با امید زندگی می کنم."

تروئیکای اروپایی با درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کرد - اسپوتنیک ایران
تروئیکای اروپایی با درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کرد

پیشتر دمیتری پالیانسکی ، معاون اول نماینده فدراسیون روسیه در سازمان ملل اعلام کرد ایالات متحده با تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل مخالفت كرد که روسیه پیشنهاد کرده بود در آن قصد واشنگتن برای اعاده تحریم ها علیه ایران مورد بحث قرار بگیرد.

روز پنجشنبه ، مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه آمریكا با رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد دیدار كرد و نامه‌ای در باره عدم اجرای تعهدات ایران در قالب برجام و آغاز روند احیای تحریم‌های ضد ایرانی را به وی ارائه کرد . روسیه به دنبال آن خواستار تشکیل نشست شورای امنیت برای بحث درباره این موضوع در امروز شده بود   تقریباً كل شورای امنیت معتقد است كه آمریكا حق ندارد مكانیزم احیای تحریم ها علیه ایران  را  به کار بیمدازد زیرا از برجام خارج شده است.

قطعنامه شماره  2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، این کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала