به گزارش اسپوتنیک به نقل از "مدوستنیک"، آناتولی آلتشتین، ویروس شناس و استاد مرکز تحقیقات ملی گامالیا اظهار داشت که برای اثربخشی مصونیت جمعی، حداقل ۵۰ درصد از جمعیت روسیه باید واکسینه شوند.
این ویروس شناس تصریح کرد که بسیاری در روسیه به طور غیر منطقی با واکسیناسیون مخالف هستند، که این موضوع ممکن است از واکسینه شدن تعداد زیادی از بیماران جلوگیری کند. وی افزود: مصونیت جمعی بر گسترش ویروس کرونا تاثیر میگذارد و با انتقال فعال، افراد در معرض مکانیسمهای محافظتی قرار میگیرند که این روند را پیچیده میکند.
آلتشتین اظهار داشت: ممکن است پس از یک یا دو سال دیگر واکسن لازم نباشد، زیرا ویروس کرونا غیرقابل پیش بینی است. در سال ۲۰۰۲، چین و ویتنام شیوع سارس (سندرم حاد تنفسی) داشتند که باعث کشته شدن بسیاری از مردم شد. متخصصان واکسن را ایجاد کردند، اما به آن احتیاج نداشتند، زیرا ویروس به تدریج به خودی خود ضعیف شد. چند سال بعد شیوع مرس (سندرم تنفسی خاورمیانه) در خاورمیانه رخ داد و ۸۰۰ نفر جان باختند، اما حتی در آن زمان نیز به دارو نیاز نبود.
پیش از این روسیه از ثبت اولین واکسن کووید-۱۹ در جهان خبر داده بود. این دارو "اسپوتنیک وی" نامگذاری شده و تمام آزمایش های لازم را پشت سر گذاشته است. افزوده می شود که واکسن روسی بر پایه شاخه آدنوویروس توسط وزارت بهداشت روسیه در تاریخ ۱۱ اوت به ثبت رسید و اولین واکسن ثبت شده ضد کووید در بازار خواهد بود.