به گزارش اسپوتنیک، تدروس آدهائوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که دستکم باید 100 میلیارد دلار برای مبارزه جهانی با کووید هزینه شود.
وی در ادامه گفت:«قبل از اینکه10 تریلیون برای عواقب موج دیگر شیوع کووید خرج شود، مطابق با ارزیابی های ما، جهانیان باید 100 میلیارد دلار برای ساخت دارو و واکسنهای جدید هزینه کنند. هم اکنون نیاز به 31 میلیارد و 300 میلیون دلار برای اجرای برنامه جهانی سازمان جهانی بهداشت جهت تسریع طراحی و تولید و تنظیم و تأمین نیازهای مربوط به مبارزه با کووید است.
در 31 دسامبر سال 2019، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی کرده اند، این یک ویروس جدید است.
این ویروس میتواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.حدس زده میشود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود 7 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.
سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داد و نام رسمی آن را بیماری COVID-19 گذاشت.