به گزارش اسپوتنیک به نقل از مجله پزشکی لنست، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در حال کار و توسعه بر واکسنی هستند که می تواند بدن را ایمن کند.
بر این اساس، در آزمایش جدید پژوهشگران انگلیسی، واکسن جدید کووید به بیش از هزار نفر تزریق شد. پس از مدتی در خون این افراد آنتی بادی (پادتن) و سلولهای تی مشاهده شد که با ویروس کرونا مبارزه می کنند.
این یافته ها باعث ایجاد موجی از امیدواری میان دانشمندان برای کشف واکسن ویروس کرونا شده است. با این وجود، بسیار زود است که بتوان درباره ایجاد مقاومت این واکسن اظهارنظر کرد.
تفاوت تحقیقات دانشمندان انگلیسی با سایر محققانی که به دنبال یافتن واکسن ویروس کرونا هستند مربوط به سلولهای تی است. این سلول ها که بخشی از گلبولهای سفید خون را تشکیل می دهند به ویروس حمله می کنند و باعث نابودی آن می شوند.
در واکسنی که محققان دانشگاه آکسفورد کشف کردهاند، هم آنتیبادی و هم سلول های تی وجود دارد.
افرادی که این واکسن را دریافت کردهاند پس از ۱۴ روز سلول تی خونشان به بالاترین حد ممکن رسیده است. همچنین آنتیبادیهای بدنشان نیز پس از گذشت ۲۸ روز به نقطه اوج رسیده است.
محققان میگویند این واکسن ایمن است، ولی عوارض جانبی نیز دارد. تحقیقات بیشتر برای شناسایی عوارض جانبی و نیز اثرگذاری بیشتر این واکسن همچنان ادامه دارد.
دولت انگلیس پیش تر ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن را سفارش داده است. تاکنون ۲۹۵ هزار تن در انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، ۴۵ هزار تن جان خود را از دست داده اند.
لندن امیدوار است با کشف واکسن کرونا جلوی قربانی شدن افراد بیشتر را بگیرد. با این وجود، در خوشبینانه ترین حالت نسخه اولیه واکسن کرونا در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه خواهد شد. از همین رو، سازمان جهانی بهداشت از مردم خواسته است فاصله گذاری اجتماعی را رعایت و در مکان های عمومی از ماسک استفاده کنند.