به گزارش اسپوتنیک به نقل از فائو، درصد جمعیت دچار کمبود تغذیه در ایران از ۵.۲ درصد در سالهای ۱۳۸۵-۱۳۸۳ به ۴.۷ درصد در سالهای ۱۳۹۸-۱۳۹۶ کاهش یافته است.
📣نسخه 2020 چشم انداز کشاورزی@FAO-@OECD منتشر شد!
— FAO Iran (@FAOIran) July 16, 2020
در این گزارش پیش بینیهای بازار برای کالاهای اساسی کشاورزی و تجزیه و تحلیل سناریوهای موجود درخصوص تأثیر همهگیری بیماری #ویروس_کرونا بر غذا و کشاورزی، ارائه شده است.
اینجا بخوانید👈https://t.co/yduz5BDw3T#AgOutlook #SDGs pic.twitter.com/pXI8R4NGaX
۶۹۰ میلیون نفر دچار گرسنگی مزمن هستند. هرچه مردم بیشتری دچار گرسنگی وسوءتغذیه شوند، امکان دستیابی به جهانی عاری از گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ کمتر میشود. باید نظامهای غذایی را تغییر دهیم تارژیمهای غذایی سالم را مقرون به صرفه سازیم
— FAO Iran (@FAOIran) July 14, 2020
گزارش جدید ملل متحد:https://t.co/vJoDae3pHJ#SOFI2020 pic.twitter.com/q6guTbPCUF
گزارش جدید سازمان ملل متحد (تدوین شده توسط فائو، صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت) درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه نشان میدهد که در حال حاضر حدود ۶۹۰ میلیون نفر یا به عبارتی ۸.۹ درصد جمعیت جهان از گرسنگی رنج می برند.
بر اساس این گزارش، شمار گرسنگان جهان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال پیش از آن تقریباً ۱۰ میلیون نفر و نسبت به پنج سال پیش از آن نزدیک به ۶۰ میلیون نفر افزایش داشته است.
بر اساس گزارش "وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان ۲۰۲۰"، شمار افرادی که از ناامنی غذایی حاد رنج می برند نیز طی پنج سال اخیر روند افزایشی مشابهی داشته است. در سال ۲۰۱۹، حدود ۷۵۰ میلیون نفر – یا نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت جهان – در معرض سطوح شدیدی از ناامنی غذایی قرار داشتند.
آمارهای مندرج در این گزارش همچنین نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹ حدود ۲ میلیارد نفر از ساکنان کره زمین دسترسی منظمی به مواد غذایی سالم و ایمن، مغذی و کافی نداشتهاند.
بیماری کووید -۱۹ و گرسنگی
با توجه به تأثیرات گسترده همهگیری جهانی بیماری کووید -۱۹، برآورد میشود که این همهگیری بسته به سناریوهای مختلف مطرح شده درباره رشد اقتصادی باعث افزایش تعداد افراد دچار کمبود تغذیه بین ۸۳ تا ۱۳۲ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ شود.
همچنین بر اثر پیامدهای بهداشتی و اجتماعی- اقتصادی ناشی از بیماری کووید -۱۹، احتمال میرود که وضعیت تغذیه آسیبپذیرترین گروههای جمعیتی بیش از پیش وخیم شود.
کودکان و سوءتغذیه
در شرایطی که فشار ناشی از تمامی اشکال سوءتغذیه همچنان چالشی برای جهان است، برآوردهای جاری نشان میدهند که در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۱.۳ درصد از کودکان زیر پنجسال (۱۴۴ میلیون) دچار سوءتغذیه مزمن، ۶.۹ درصد (۴۷ میلیون) سوءتغذیه حاد و ۵.۶ درصد (۳۸.۳ میلیون) دچار اضافه وزن بودهاند.
در این گزارش آمده است که رژیمهای غذایی سالم برای بسیاری از افراد خصوصاً فقرا در تمامی مناطق جهان مقرونبهصرفه نیست. خوشبینانه ترین برآوردها نیز حاکی از آن است که دسترسی به رژیم های غذایی سالم و بهره مندی از آنها برای بیش از ۳ میلیارد نفر در جهان مقرون به صرفه نیست. برآورد می شود که رژیم های غذایی سالم به طور میانگین پنج برابر گران تر از رژیمهای غذایی سرشار از نشاسته - که تنها انرژی مورد نیاز بدن را تأمین میکنند – هستند.
رژیم غذایی، سلامت و تغییرات اقلیمی
با توجه به الگوهای کنونی مصرف مواد غذایی، پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰ هزینههای سلامت مرتبط با رژیمهای غذایی که مربوط به مرگ و میر و بیماریهای غیر مسری هستند از ۱.۳ تریلیون دلار فراتر رود.
اگرواکولوژی میتواند در این موارد کمک کند👇
— FAO Iran (@FAOIran) July 16, 2020
🌱ایجاد معیشتهای تاب آور
🌱پاسداشت تنوع زیستی
🌱تقویت تغذیه
🌱مدیریت پایدار منابع طبیعی کره زمین
🌱پاسخ به تغییرات اقلیمی
درباره چگونگی این کمکها اینجا بخوانید👈https://t.co/BWhzc3PckV pic.twitter.com/Vo5s1zp88g
از سوی دیگر، برآورد میشود که تا سال ۲۰۳۰، هزینه اجتماعی انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با رژیمهای غذایی که به الگوهای کنونی این رژیمها ارتباط دارند از ۱.۷ تریلیون دلار فراتر رود.
اطمینان حاصل کردن از سلامت و ایمنی غذایی یک الویت بهداشت عمومی و گامی ضروری در راستای دستیابی به امنیت غذایی است.
— FAO Iran (@FAOIran) July 16, 2020
در اینجا تعدادی از انتشارات اصلی #فائو درباره سلامت و ایمنی غذایی را مطالعه کنید👈https://t.co/hOCDh4rjtX pic.twitter.com/o33nCH9fgr
سیاستها و اقدامات توصیهشده برای تأمین رژیمهای غذایی مقرون به صرفه
فائو، صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت از تمامی کشورها میخواهند تا به منظور کاهش اتلاف مواد غذایی و ارتقای کارایی در تمامی مراحل زنجیره تأمین غذا، سیاستها و مشوقهای کشاورزی خود را به سوی سرمایهگذاری و اقدامات سیاستی پیرامون مسائل مرتبط با تغذیه در تمامی طول زنجیره تأمین غذایی جهت دهند.
سیاستهای مربوط به حمایتهای اجتماعی متمرکز بر مبحث تغذیه نقشی محوری در تلاش کشورها برای افزایش قدرت خرید و مقرونبهصرفهکردن رژیمهای غذایی سالم برای آسیبپذیرترین جمعیتها دارند.
وضعیت ایران
بر اساس این گزارش، ایران طی سالهای اخیر شاهد کاهش نسبی درصد شیوع کمبود تغذیه در کل جمعیت خود بوده است. در این راستا، درصد جمعیت دچار کمبود تغذیه در ایران از ۵.۲ درصد در سالهای ۱۳۸۵-۱۳۸۳ به ۴.۷ درصد در سالهای ۱۳۹۸-۱۳۹۶ کاهش یافته است.
با این حال، علی رغم این بهبود وضعیت، تعداد خالص افرادی که از کمبود تغذیه رنج میبرند طی این دوره زمانی از ۳.۶ میلیون نفر به ۳.۹ میلیون نفر افزایش یافته است.