به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری رسمی امارات «وام»، عبدالله بن زاید آل نهیان روز پنجشنبه (25 ماه ژوئن)،در گفتگوی تلفنی با جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام نمود در صورتی که ترکیه بخواهد به نقش خود در لیبی ادامه بدهد، اقدامات این کشور پیامدهای منفی دربرخواهد داشت.
وزیر خارجه امارات متحده عربی در ادامه گفت:«نقش آفرینی کنونی ترکیه در کشورهای عربی موافقی ندارد. دخالت خارجی در لیبی نه تنها به ضرر این کشور بلکه به ضرر کشورهای همجوار و همه منطقه تمام خواهد شد. باید بر تلاش های جامعه جهانی برای دستیابی به راه حلی داخلی برای بحران لیبی افزوده شود. تلاش های مصر به منظور یافتن راه حل سیاسی برای این بحران قابل ستایش است. امارات بر تقویت و گسترش روابط با کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاکید دارد».
از اواسط فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی، بهدنبال بالا گرفتن اعتراضات و راهپیماییهای خیابانی مخالفان و سپس شورش سراسری علیه حکومت لیبی و رهبر آن، معمر قذافی آغاز شد. ادامه این خشونتها همراه بود با درگیریها و سرکوبهای شدید که در نهایت در اکتبر ۲۰۱۱ میلادی با سرنگونی حکومت معمر قذافی به پایان رسید
نیروهای مخالف حکومت، در شهر بنغازی اقدام به تشکیل دولت موقت کردند. مخالفان معمر قذافی از مناطق شرق لیبی حرکت خود را آغاز کرده و به تدریج مناطق مرکزی و غربی لیبی را نیز تحت کنترل خود گرفتند. در ۲۰ اوت ۲۰۱۱ میلادی عملاً مخالفان قذافی توانستند تقریباً همه شهرهای لیبی به استثنای طرابلس و سرت را در دست خود بگیرند. در ۲۲ اوت ۲۰۱۱ مخالفان معمر قذافی به طرابلس نیز نفوذ کردند. در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی، شهر سرت آخرین پایگاه معمر قذافی سقوط کرد و معمر قذافی کشته شد. دولت انتقالی، پایان جنگ را اعلام کرد
ژانویه ۲۰۲۰ برلین میزبان کنفرانسی به منظور بررسی تحولات لیبی بود، این کنفرانس با شرکت پشتیبانان اصلی هر دو جناح درگیر در لیبی برگزار شد، به گفته آنگلا مرکل توافق شد تا آتشبس دائمی برقرار شده و حل و فصل اختلافات به صورت سیاسی ادامه پیدا کند و کمیتهای متشکل از ۵ نفر از نظامیان هر طرف این درگیری بر آتشبس نظارت داشتهباشند.