به گزارش اسپوتنیک به نقل از دیلی میل، مایکل گرگر، دانشمند آمریکایی اظهار داشت که جهان را یک ویروس جدید "آخرالزمانی" زئونوز (بیماریای که بین حیوانات مهرهدار و انسان قابل انتقال هستند)، تهدید میکند.
حامل جدید ویروس H5N1، مرغ معمولی است که گوشت آن در مقیاس گستردهای مصرف میشود. بدن انسان به دلیل شرایط غیر استریل کارخانه و مواد شیمیایی که در آن مرغ رشد میکند، در برابر این ویروس به صورت حداکثری آسیب پذیر میشود. این دانشمند همچنین یادآوری کرد که خفاش ها ناقل کووید 19 بودند، این ویروس از طریق یک پولکپوست به که گوشت آن در کشورهای آسیایی به عنوان یک گوشت گران قیمت است، به انسان رسید.
گرگر همچنین تصریح کرد که در سال 1997 نوع جدیدی از آنفولانزای مرغی معروف به H5N1، ظاهر شد. مشخص شده است که اولین فرد آلوده پسری سه ساله در هنگ کنگ بود که دچار گلو درد و شکم درد بود و پس از آن به دلیل عارضه حاد تنفسی و نارسایی اندام تنفسی درگذشت.
این دانشمند خاطرنشان کرد: مهم است که برای جلوگیری از بروز یک همه گیری جدید، پرورش مرغ را نه در کارخانههای عظیم بلکه در شرایط خانگی و با تعداد کمتری از این نوع پرنده و در شرایط بهداشتی تر، آغاز کنیم.
به گفته پروفسور مایکل اوسترولم، متخصص بیماریهای عفونی، ویروس H5N1 شبیه به "بوسه پسر عموی ویروس 1918" است و میتواند به تکرار بیماری همه گیر اسپانیا در قرن گذشته منجر شود. وی اظهار داشت: هر مرغ متولد شده و سر از تخم درآورده، یک ماشین جوجه کشی برای این ویروس است، بنابراین تنها راه باقی مانده کشتار جمعی پرندگان در چین است.