به گزارش اسپوتنیک، تیم بزرگی از دانشمندان به سرپرستی هوینونگ چن از بیمارستان تیانجین متوجه شدند که پس از 12 سال امراض مختلفی در چنین بیمارانی کشف شد. به عنوان مثال ، افزایش حساسیت ریه نسبت به عفونت ها ، تومورها ، مشکلات قلبی عروقی و اختلال در متابولیسم گلوکز (سوخت و ساز قند) و لیپیدها.
این رابطه قبلاً توسط متخصصان بخش غدد درون ریز بیمارستان پونگ تونگرن تأیید شده بود. آنها در نتیجه مطالعات خود اظهار داشتند كه کرونا ویروس ها باعث تغییر در عملکرد آنزیم آنژیوتانسین 2 در اندام های مختلف می شوند. چنین آنزیمی گیرنده و محل ورود برخی از ویروسهای کرونا از جمله سارس و SARS-CoV-2 ( به وجود آورنده بیماری کووید ـ 19) است. این انزیم تقریباً در تمام بافتهای بدن انسان یافت می شود ، اما مخصوصاً مقدار زیادی از آن در قسمت غدد درون ریز لوزالمعده دیده می شود.
در نتیجه معلوم شد که سارس به این قسمت از لوزالمعده آسیب می زند که سلولهای آن هورمون انسولین ، تنظیم کننده سطح گلوکز خون را تولید می کنند. در نتیجه دانشمندان اظهار داشته اند که این دلیل ، برخی از بیماران درمان شده از نوع جدید کروناویروس مبتلا به دیابت حاد انسولینی خواهند شد.
کارشناسان روس نیز ارتباط بین کروناویروس و شروع دیابت را منتفی ندانستند اما گفتند که صحبت درباره وجود رابطه علت و معلولی بین کووید ـ19 و اختلالات متابولیک زودرس است.
سازمان جهانی بهداشت روز 11 ماه مارس شیوع ویروس جدید کرونا را «همهگیر» اعلام کرد. کرونا ویروس در اواخر دسامبر سال گذشته میلادی در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد. ابتدا مقامات چین از شیوع نوعی از ذات الریه با منشا ناشناخته خبر دادند اما دیرتر کارشناسان به این نتیجه رسیدند که عامل ایجاد کننده آن یک ویروس جدید از نوع کرونا است. اکنون با گذشت چند ماه ، میزان شیوع این ویروس در چین کاهش یافته اما این بیماری هولناک به کشورهای دیگر رخنه کرده است. در ایران و دیگر کشورها از مردم خواسته شده است که برای جلوگیری از گسترش این بیماری در خانه بمانند و در صورت بیرون رفتن فاصله خود با افراد دیگر را حفظ کرده و بیشتر از قاصله 1.5 تا دو متر به آنها نزدیک نشوند.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط تا حدود 14 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.