به گزارش اسپوتنیک به نقل از مجله Nature، برای اولین بار در تاریخ، متخصصان دانشگاه استنفورد موفق به جوان سازی سلولهای انسانی شدند. سلولهای جوانسازی شده مواد مغذی را جذب کرده و از بقایای سلولها خلاص میشوند.
دانشمندان مکانیسم ویژهای را آغاز کردند که امکان تولید پروتئینهای خاص را برای مدت زمان محدود فراهم می آورد. در نتیجه آزمایشات با اسید ریبونوکلئیک یا آر اِن اِی، سلول مجبور شد عوامل یاماناکا (پروتئینهای ویژه ای که نقش مهمی در رشد جنین دارند) را تولید کند.
برای متخصصان مهم بود كه بقایای سلولی را از دیانای جدا كنند، اما اجازه ندهند كه تبدیل ماده آزمایشگاهی به سلول بنیادی پرتوان انجام شود. در نتیجه جوان سازی، بسیاری از عوامل ذاتی پیری در بدن سلولی شروع به عقبگرد کردند. دانشمندان متوجه شدند که سلولها واقعاً جوان تر شدند، زیرا با توجه به بسیاری از علائم، تشخیص آنها از نمونههای بعدی غیرممکن بود. طبق یکی از علائم، سلولهای تحت درمان 5/3 تا 5/5 سال جوانتر از همسالان خود بودند.
نتایج این مطالعه از اهمیت زیادی برای مطالعه روش پیری برخوردار است. به گفته دانشمندان تأثیرات درمانی احتمالی داروهای آینده در نتیجه این مطالعه به مبارزه با تعدادی از بیماریهای مرتبط با سالخوردگی کمک خواهد نمود.