به گزارش اسپوتنیک به نقل از «ایسنا»، معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،بهدنبال شیوع برخی شایعات و گمانهزنیهای گسترده درباره شیوع بیماری کرونا، توصیههایی خطاب به رسانهها و شبکههای اجتماعی مطرح کرد.
رسانهها و فعالان شبکههای اجتماعی، باید موارد زیر را در انتشار و بازنشر اخبار مورد توجه قراردهند: هنگام دریافت اطلاعات و بازنشر آن انتظار می رود از منبع تولید اطلاعات و صحت و سقم آن مطمئن شوید و مانع از انعکاس «برداشت از موضوع- گمانه و اطلاعات ناقص» شوید.
- انتشار گمانهزنیها، شایعات و فایلهای صوتی، تصاویر و ویدئوهای بدون منبع مشخص، ذکر آمار و ارقام بدون تایید از سوی نهادهای رسمی صرفا موجب اضطراب و اغتشاش خبری است و تنها آرامش و امنیت روانی مردم را هدف قرارمی دهد لذا توصیه میشود به اخبار تولیدی رسانه های شناسنامه دار و رسمی توجه شود.
- کرونا، یک مساله جهانی است و شفافیت در اطلاعرسانی موثق و دقیق وظیفه ابلاغی از سوی رییس جمهور محترم به همه دستگاههاست و طبعا از رسانهها انتظار میرود در این موضوع، دقت را برای صحت، سپس سرعت و رقابت را در اولویت بعدی قرار دهند.
- با توجه به تخصصی بودن موضوع، صرفا به انتشار اخبار رسمی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بپردازید.
- از نشر و درج نظرات و دیدگاه های سایر دستگاهها، چهرهها و مسئولان که متخصص یا مرتبط با موضوع نیستند حتیالامکان خودداری شود.
- اهتمام همه رسانههای کشور که دغدغه ایران را دارند، افزایش آگاهی مردم، ایجاد همبستگی ملی برای پیشگیری و بسیج همه امکانات برای کاهش انتشار ویروس و درمان مبتلایان احتمالی است و از رسانهها که در این موارد همواره پیشگام و ازهفتهها قبل اطلاعرسانی را آغاز کردهاند، انتظار میرود، همچنان همین مسیر را تداوم بخشند.
- با توجه به انتشار گسترده اخبار جعلی در شبکههای اجتماعی، وظیفه رسانههای شناسنامهدار و رسمی است که میداندار و مرجع اطلاعرسانی برای مردم باشند تا ضمن جلوگیری از نگرانی بیمورد موجب حفظ آرامش روانی مردم با دریافت، اخبار درست و دقیق مورد نیازمردم دراین شرایط شویم.
ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی در چین شروع شد، علاوه بر30 استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.
این ویروس میتواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.حدس زده میشود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود 7 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.