هشدار مسکو درباره خطر از بین رفتن برجام پس از بکار افتادن مکانیزم ماشه

© Sputnik / Natalia Seliverstova /  مراجعه به بانک تصاویر اعلام شرط به رسمیت شناختن مقامات جدید در افغانستان از سوی روسیه
اعلام شرط به رسمیت شناختن مقامات جدید در افغانستان از سوی روسیه  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد اگر ساز و کار حل اختلاف برجام موسوم به « مکانیسم ماشه » به کار بیفتد، این توافق هسته ای قدرت های بزرگ جهان با ایران از بین خواهد رفت .

به گزارش اسپوتنیک، وزرای امور خارجه این سه کشور ، آلمان ، فرانسه و انگلیس در بیانیه مشترک روز سه شنبه خود اعلام کردند به دلیل امتناع تهران از انجام بخشی از تعهدات برجامی خود سازو کار حل اختلاف این توافق هسته ای با ایران را به کار می اندازند .

ریابکوف گفت: "روسیه به نوبه خود تلاش می کند کارها طبق منطق افزایش تنش به پیش نرود. اگر ساز و کار حل اختلاف به کار بیفتد ، مسئله حل نخواهد شد ، بلکه وخیم ترشده و فاصله بین امضا کنندگان برجام بیشتر شده  و امکان نجات توافق هسته ای  از بین خواهد رفت".

معاون  وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد  اگر ماشه مکانیسم به کار بیفتد ، وضعیت جدید به وجود آمده و برجام در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

توییت جدید ظریف درباره ضرورت رفع تحریم های امریکا برای مبارزه با کرونا  - اسپوتنیک ایران
برخی از جزئیات گفتگوی ظریف با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

در سال 2015 ، شش کشور (بریتانیا ، آلمان ، چین ، روسیه ، ایالات متحده ، فرانسه) و ایران از دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خبر دادند. این توافق نامه برای رفع تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران تدوین گردید. این توافق در قالب اصلی خود حتی سه سال نیز دوام نیاورد: در ماه مه 2018 ، ایالات متحده خروج یک جانبه از برجام و اعاده تحریم های سختگیرانه علیه جمهوری اسلامی را اعلام کرد.

طرف‌های اروپایی برجام پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از این توافق ضمن ابراز «تأسف» از اقدام واشنگتن مدعی شدند بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی برجام را تضمین می‌کنند. وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان سرانجام با صدور بیانیه مشترکی در بهمن ماه پارسال رسما ثبت یک کانال مالی ویژه برای تجارت با ایران موسوم به اینستکس را اعلام کردند.

بنابر ادعای آن‌ها هدف بلندمدت اینستکس گشایش کانال‌های اقتصادی برای کشور‌های ثالثی است که تمایل به تجارت با ایران را دارند. آنها طی ماه‌های گذشته نیز مدعی راه‌اندازی رسمی این سازوکار مالی شدند، اما بنابر گفته مقامات ایران تاکنون هیچ اقدام موثر و عملی در زمینه روابط تجاری ایران و اروپا صورت نگرفته است.

جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت ماه در نخستین سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، اعلام کرد در پاسخ به بازگشت تحریم‌های آمریکا و عدم تحقق وعده‌های کشور‌های باقی مانده در توافق برای جبران آثار منفی این تحریم‌ها، به مرور تعهد خود را به توافق هسته‌ای کاهش می‌دهد.

ایران تا به حال  پنج  بار تعهدات برجامی خود را کاهش داده که مرحله پنج کاهش تعهدات برجامی ایران عملاً به عنوان دست برداشتن ایران از همه تعهدات خود ارزیابی می شود.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала