به گزارش اسپوتنیک، مصرف ویتامین «دی» باید فقط تحت کنترل پزشک انجام شود. در غیراینصورت ممکن است باعث آسیب به کلیه ها شود.
ویتامین «دی»باید با کنترل سطح کلسیم و فسفر در بدن مصرف شود. به گفته نادیا فرولووا معاون رئیس بیمارستان کلینیکی مسکو، در صورت سطح بالای کلسیم در بدن، کلیه ها می توانند دچار آسیب جدی شوند. در اینصورت تأثیر ویتامین «دی» بر کلیهها سمی خواهد بود.
ویتامین دی Vitamin D، در بسیاری از خوراکیها از جمله ماهی ها، تخم مرغ، شیرهای فرآوری شده و روغن کبد ماهی کاد یافت میشود. همچنین نور خورشید تولید روزانه ویتامین دی (Vitamin D) در بدن را افزایش میدهد. تحقیقات نشان میدهد روزانه ده دقیقه قرار گرفتن در برابر آفتاب میتواند از کمبود ویتامین D جلوگیری نماید. واژه ویتامین D به چندین شکل مختلف این ویتامین اشاره مینماید. دو فرم مهم برای انسان ها ویتامین D2 که توسط گیاهان و ویتامین D3 که توسط پوست بدن انسان (زمانیکه دربرابر آفتاب هستیم) ساخته میشوند، هستند. خوراکیها معمولا با ویتامین D2 یا D3 غنی میشوند.
مصرف زیاد ویتامین D، میتواند باعث از دست دادن اشتها، ادرار پی در پی و کاهش وزن شود. همچنین میزان زیاد این ویتامین میتواند باعث ایجاد مشکلات کلیوی و قلبی شود.
بهترین منبع طبیعی ویتامین D، نور خورشید میباشد. ویتامین D، همچنین در کره، تخم مرغ، ماهی ها از جمله سالمون و تن یافت میشود. بعضی از غذاهای غنی شده همچون شیر و سایر غذاها نیز حاوی ویتامین D، میباشند.