به گزارش اسپوتنیک به نقل از وبگاه « phys.org»، میزان کالری موجود در تاگاتوز تنها 38 درصد کالری موجود در قند عادی است. این نوع قند موجب پوسیدگی دندان نمیشود، طعم مطلوبی دارد و در طبیعت نیز یافت میشود.
محققان دانشگاه تافتس واقع در آمریکا با استفاده از باکتریها به عنوان رآکتورهای زیستی، توانستهاند فرایندی را توسعه دهند که در آن آنزیمها و مواد واکنشگر درون قند انباشته میشوند و بازدهی فرایند تبدیل گالاکتوز به تاگاتوز را تا 80 درصد افزایش میدهند.
تاگاتوز به صورت طبیعی در میوهها وجود دارد، اما مقدار آن بسیار کم بوده و استخراج آن بسیار دشوار است. در حال حاضر فرایند تولید این ماده در برگیرنده تبدیل نوعی قند با فراوانی بیشتر با نام گالاکتوز به تاگاتوز است. این فرایند کارایی بسیار پایینی دارد و بازدهی آن تنها 30 درصد است.این رویکرد جدید امکان تولید انبوه تاگاتوز را در آینده نزدیک فراهم میکند.