به گزارش اسپوتنیک به نقل از فارس، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: " سانتریفیوژهای جدیدIR-9 با ظرفیت غنی سازی 50 سو کار خواهند کرد در حالی که ظرفیت اولین سانتریفیوژ ایران، IR-1 در حدود 1 سو است. " وی افزود: " سانتریفیوژهای IR-8 و IR-9 ساخت داخلی ایران است."
سو (SWU) واحد کاری برای جداسازی ایزوتوپ ها بوده که نشانه ای از اثربخشی سانتریفیوژها برای غنی سازی مواد هسته ای می باشد. سطح 190 هزار سو برای تولید سوخت هسته ای غنی شده از جمله برای کارهای نظامی کافی است.
صالحی در تاریخ 4 نوامبر گفت که ایران 30 سانتریفیوژ جدید IR-6 را برای غنی سازی اورانیوم راه اندازی کرده است. به گفته وی، تولید اورانیوم با درصد غنی سازی پایین، طی دو ماه گذشته 10 بار در کشور افزایش یافته است.
آینده توافق هسته ای ایران پس از آنکه ایالات متحده به طور یک جانبه از برنامه جامع اقدام مشترک برنامه هسته ای ایران در تاریخ 8 مه 2018 خارج شد و واشنگتن تحریم هایی را علیه تهران در زمینه صادرات نفت وضع کرد، زیر سؤال رفت. در ماه مه سال 2019، ایران مرحله اول کاهش بخشی از تعهدات توافق هسته ای خود (تعلیق 60 روزه فروش اورانیوم غنی شده) را اعلام کرد. در ماه ژوئیه، تهران در مرحله دوم کاهش تعهدات خود اعلام کرد که اورانیوم را بیش از 3.67٪ غنی می کند و قول داد اگر سایر طرف های توافق، به تعهداتشان پایبند نباشند، هر 60 روز تعهدات خود را کاهش دهد.
در تاریخ 6 سپتامبر، ایران اعلام کرد که در مرحله سوم کاهش تعهدات خود در توافق هسته ای آغاز کرده و محدودیت های فعالیت های تحقیقاتی را برداشته است. در تاریخ 8 سپتامبر، آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داد که مقامات ایرانی از آغاز تحقیقات و توسعه سانتریفیوژهای جدید به خبر داده اند. چند وقت پیش، تهران اعلام کرد اقداماتی را در دست تدوین دارد که مرحله چهارم کاهش تعهدات خود را به انجام برساند.