به گزارش اسپوتنیک به نقل از افکارنیوز، رضا نظر آهاری در ارزیابی خود از سفر شینزوآبه نخست وزیر ژاپن به ایران اظهار کرد: اکنون در نودمین سال روابط ایران و ژاپن قرار داریم و در واقع بزرگداشت نودمین سال را برگزار میکنیم، ضمن اینکه در خلال این ۹۰ سال ژاپن روابط خوبی با ما داشته است.
وی تصریح کرد: پیش از این نیز دو تا سه بار مقرر شده بود تا نخست وزیر ژاپن سفری به ایران داشته باشد و تاریخهایی هم برای آن در نظر گرفته شد. بنابراین ما باید این سفر را در چارچوب روابط دو جانبه در نظر بگیریم.
سفیر پیشین ایران در ژاپن همچنین بیان کرد: اگر شینزو آبه میخواهد یک صادرکننده نفت و یک طرف تجاری مطمئن، قابل اعتماد و خوش حساب داشته باشد طبیعتاً ایران با جمعیت ۸۰ میلیونی برای آنها مهم است، زیرا هم زیر ساختهای توسعه دارد، در میان کشورهای خاورمیانه اول است و از رشد علمی، جمعیت تحصیلکرده و منابع انرژی برخوردار است و طبیعی است که نمیخواهد ایران را به راحتی از دست دهد.
وی درباره اعمال سیاستهای آمریکا و تأثیر آن بر ژاپن اظهار داشت: سیاست تنش آمیزی که آمریکا به کار گرفته حتماً تأثیرات منفی بر ژاپن خواهد گذاشت اما باید اینگونه نگاه کنیم که حضور آبه در ایران تا حد زیادی میخواهد ظرفیتهای روابط دو جانبه را حفظ کرده و نگه دارد.
نظر آهاری خاطرنشان کرد: بعد از امضای برجام، حفظ و حمایت از برجام جزو سیاستهای ثابت ژاپن بوده، بنابراین تصورم این است که توکیو نمیخواهد کشوری مثل ایران را از دست بدهد و سیاستهای غلط آمریکا به آن روابط آسیب بزند، بلکه میخواهد آن را حفظ کند.
وی درباره فشارهای آمریکا به ژاپن و قطع واردات نفت از ایران نیز گفت: همه اینها تحت فشار آمریکا است، اما پیام ما قاعدتاً به کشوری مثل ژاپن این است که اگر میگوئید روابط بسیار نزدیکی با آمریکا دارید، از این روابط استفاده کنید و نگذارید تجارتتان آسیب ببیند، صادرات و واردات از ایران را داشته باشید زیرا این یک سرمایه خوبی برای تجارت بین ایران و ژاپن خواهد بود. البته ایران هم به ژاپن به عنوان کشوری که دارای تکنولوژی بالا و قابل اعتماد و احترام است، نگاه میکند.