به گزارش اسپوتنیک به نقل از «والاستریت ژورنال»، ایالات متحده برای برخی مشتریان نفت ایران معافیت محدود قائل شده است.
برایان هوک مسئول گروه ویژه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با نشریه والاستریت ژورنال از اعطای معافیت محدود به برخی مشتریان نفت ایران خبر داد و گفت کشورهایی که واردات نفت آنها از ایران به میزان مشخصشده از سوی آمریکا نرسیده است میتوانند تا رسیدن به این میزان همچنان از ایران نفت وارد کنند.
آمریکا در ماه نوامبر هشت کشور را به مدت شش ماه از اجرای تحریمهای نفتی یکجانبه خود علیه ایران معاف کرده بود اما کمی قبل از پایان این مهلت ششماهه اعلام کرد که قصد ندارد معافیت این کشورها را تمدید کند.
مقامات آمریکایی پس از اعلام تصمیم خود مبنی بر تمدید نکردن معافیت کشورهای وارکننده نفت از ایران تأکید کردند که هدف آنها از اتخاذ چنین تصمیمی، به صفر رساندن صادرات نفت ایران در راستای سیاست اعمال فشار حداکثری بر این کشور بوده است.تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران و ونزوئلا موجب شده است تا بهای نفت در بازارهای جهانی از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از 20 درصد افزایش یابد.
کاخ سفید، 22 آوریل در بیانیهای اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است معافیت خرید نفت ایران که پیشتر به هشت کشور داده بود را تمدید نکند.این تصمیم آمریکا مورد انتقاد کشورهایی مانند چین، هند و ترکیه قرار گرفته و به نظر می رسد بر تعداد کشورهای معترض به این رویکرد افزوده خواهد شد.ترامپ با اعلام تحریم صادرات نفت ایران طی چند هفته آینده، کشورهایی که به خواسته آمریکا عمل نکنند را به اعمال تحریم تهدید کرده است.
کاخ سفید طی بیانیهای اعلام کرد دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا تصمیم گرفته است معافیت مشتریان نفت ایران از اجرای تحریمهای نفتی علیه ایران را تمدید نکند. تصمیم عدمتمدید معافیتها با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران و قطع دسترسی ایران به منبع اصلی درآمد خود اتخاذ شده است.
در تاریخ 8 مه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر خروج واشنگتن از توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام نمود. این توافقنامه موجب محدودیت در فعالیت های هسته ای ایران و جلوگیری از اقدامات یکجانبه آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در تحریم های یک طرفه می باشد.