به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، محمد فیصل، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه پاکستان با احضار مجدد گاراو آهِل والیا، کاردار هند در اسلام آباد مراتب اعتراض رسمی خود را نسبت به جان باختن سه نظامی کشورش بدست مرزبانان هند و نقض مکرر آتش بس و تیراندازی بی دلیل در منطقه مرزی کشمیر ابلاغ کرد.
فیصل اظهار داشت: دولت پاکستان همچنین نگران هدف قرارگرفتن غیرنظامیان این کشور توسط نیروهای هندی است. دولت هند باید متعهد به اجرای پیمان آتش بس در امتداد خط کنترل مرزی دو کشور باشد.
روابط دهلی نو و اسلام آباد بطور سنتی تیره است. دو کشور دچار اختلافات سیاسی، تاریخی و ارضی هستند و از جمله در رابطه با موقعیت حقوقی کشمیر اختلاف دارند که پس از کسب استقلال هند در سال 1947 و به دنبال ظاهر شدن دو کشور مستقل هند و پاکستان به دو بخش تقسیم شده است. کشمیر منطقه مورد اختلافی است که تقسیم آن بین هند و پاکستان هنوز از لحاظ حقوقی به ثبت نرسیده است. دهلی نو مقامات پاکستان را به حمایت از جدایی خواهان مسلح متهم می کند اما اسلام آباد این اتهامات را رد می کند.
بحران کشمیر پس از 14 فوریه شدت پیدا کرد که یک شبه نظامی انتحاری خود را در نزدیکی ستون پلیس نظامی هند منجر کرد که در نتیجه آن 45 نفر کشته شدند. گروه اسلام گرای موسوم به "جیش محمد" مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. به دنبال آن روز 26 فوریه هواپیماهای نیروی هوایی هند اردوگاه "جیش محمد" در بخش پاکستانی کشمیر را بمباران کردند که در نتیجه آن تعدادی از شبه نظامیان و همچنین وسایل نقلیه، سلاحها و مهمات متعلق به آنها منهدم شدند. پیشتر نیز ارتش پاکستان دو هواپیمای جنگی هند که حریم هوایی این کشور را در منطقه مورد اختلاف کشمیر نقض کرده بودند، سرنگون نمود.