200هزار تومان یارانه، آیا قدرت خرید مردم ایران را بازخواهد گرداند؟

© Sputnik / Kirill Kallinikov200هزار تومان یارانه، آیا قدرت خرید مردم ایران را بازخواهد گرداند؟
200هزار تومان یارانه، آیا قدرت خرید مردم ایران را بازخواهد گرداند؟ - اسپوتنیک ایران
اشتراک
با افزایش دو تا سه برابری کالاهای ضروری، قدرت خرید مردم ایران کاهش چشمگیری داشته که حتی 200 هزار تومان یارانه نیز نخواهد توانست قدرت خرید مردم را بازگرداند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، افزایش به یکباره و بی محابای قیمت ارز در ایران باعث سقوط ارزش ریال و به‌دنبال آن سقوط قدرت خرید مردم ایران شد. در این معادله نابرابر، مزدبگیران بیش از دیگران متضرر شدند. آنها نه دلار و طلا داشتند که قیمتش بالا برود و نه صاحب ملک و املاک و مغازه بودند که بتوانند نرخ اجاره‌بها را بالا ببرند؛ فقط یک دستمزد ثابت داشتند که قدرت خریدِ آن روز به روز آب رفت و آنچه اتفاق افتاد، این بود که سفره‌های خالی خالی‌تر شدند.

روند 10ماهه افزایش هزینه سبد خوراکی خانوار کارگری نشان می‌دهد که فاصله مجموع حداقل دستمزد تا هزینه ماهیانه معیشت خانوار به 3.5 میلیون تومان رسیده است.

میزان سرانه مصرف 14 قلم ماده غذایی و ضروری خانوار کارگری که مبنای محاسبات مزدی قرار دارد، حاکی از آن است که هزینه سرانه مصرف روزانه سبد غذایی از حدود 6870 تومان در دی‌ماه سال گذشته با گذشت حدود 10 ماه در آبان ماه سال جاری به 11 هزار و 885 تومان رسیده است.

بر اساس این گزارش، هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های یک روز خانوار در آبان ماه امسال نسبت به دی ماه سال گذشته 73.01 درصد رشد داشته است؛ با توجه به اینکه بر اساس محاسبات مزدی سال گذشته هزینه ماهیانه سبد معیشت خانوار کارگری در سال 96 معادل 2 میلیون و 650 هزار تومان بود، اکنون طبق محاسبات صورت‌گرفته، صرفاً با شرط رساندن سطح معیشت خانوار به سال 96، هزینه معیشت خانوار 2 میلیون و 311هزار و 600 تومان افزایش پیدا کرده است.

به این ترتیب هزینه سبد معیشت خانوار که در سال گذشته 2 میلیون و 650 هزار تومان بوده است، بر اساس محاسبات منتهی به اواسط آبان‌ماه سال جاری، به 4 میلیون و 961 هزار و 602 تومان افزایش پیدا کرده است.

مرکز آمار ایران در حالی تورم نقطه‌ای آبان ماه سال جاری در مقایسه با آبان سال گذشته را 34.9 درصد اعلام کرد که متوسط تورم در اقلام خوراکی و آشامیدنی در آبان ماه امسال به 48 درصد افزایش یافته است. بررسی جدول تورم نقطه‌ای اقلام خوراکی و آشامیدنی در گزارش مرکز آمار ایران حاکی است، افزایش قیمت انواع گوشت بالای 50 درصد، ماهی‌ها بالای 60 درصد و میوه و خشکبار بالای 70 درصد بوده است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم نقطه‌ای محصولات خوراکی طبقه‌بندی‌نشده هم به مرز 100 درصد رسیده است.

بنابراین، می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که با توجه به افزایش 20درصدی حداقل حقوق در ابتدای سال 96، این افزایش با افزایش قیمت کالاها در سال جاری همخوانی نداشته و قدرت خرید بسیاری از خانوارهای کارگری در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است. دولت ایران باید هرچه زودتر فکری به حال رشد قیمت‌ها بکند، وگرنه با ادامه این روند و ثابت بودن درآمد خانوارهای کارگری، زندگی برای خانوارهای این قشر زحمت‌کش جامعه سخت‌تر از گذشته خواهد شد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала