به گزارش اسپوتنیک، خروج یک جانبه ایالات متحده آمریکا از برجام سرنوشت حوزه نفت و گاز ایران را در معرض خطر قرار می دهد. در حال حاضر واشنگتن تمایل دارد با اعمال تحریم های جدید علیه ایران از فروش نفت جمهوری اسلامی در بازار جهانی ممانعت کند.
تحریم های جدید ایالات متحده آمریکا در حوزه صادرات نفت ایران، مربوط به شرکت های خارجی می شود که معاملات نفتی را با دلار آمریکایی انجام می دهند و یا برای انجام محاسبات بانکی از بانک های آمریکا استفاده می کنند و یا در ایالات متحده فعالیت دارند.
امید شاکری کله سر، تحلیل گر ارشد امنیت انرژی از واشنگتن در گفت و گو با «اسپوتنیک» خاطر نشان کرد که خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های جدید می تواند صنعت نفت و گاز ایران را به طور قابل توجهی فلج کند. به گفته وی، تولید نفت در ایران به سرمایه گذاری خارجی بستگی زیادی دارد. بنابراین تحریم های آمریکا به طور مستقیم و غیر مستقیم بر صنعت نفت و گاز ایران تاثیر خواهد گذاشت. وی توضیح می دهد:
به گفته امید شکری کله سر، این ابتکار عمل کشورهای اروپایی را می توان به نوعی نتیجه دیپلماسی ایران دانست که در این شرایط دشوار می تواند یک امیدی برای حوزه نفت و گاز جمهوری اسلامی باشد:
گفتنی است، در تاریخ 8 می، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر خروج واشنگتن از توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام نمود. این توافقنامه موجب محدودیت در فعالیت های هسته ای ایران و جلوگیری از اقدامات یکجانبه آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در تحریم های یک طرفه می باشد.
به عقیده رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، برنامه جامع اقدام مشترک با ایران، با امکان دور زدن تحریم ها توانایی ساخت بمب هسته ای را برای تهران فراهم می کند. در عین حال ایشان به انعقاد توافق نامه جدیدی نیز اشاره نمود.
روسای جمهور بریتانیا، آلمان و فرانسه، ترزا می، آنگلا مرکل و امانوئل ماکرون خواهان اجرای برجام توسط طرفهای توافقنامه شدند. حسن روحانی، رئیس جمهور ایران اعلام نمود که تهران همچنان به تعهدات خود در قالب برجام ادامه می دهد و به تعهدات خود عمل خواهد نمود.