این نمایشگاه از ۱۴ اسفند (۵ مارس) کار خود را با حضور ژان ایو لو دریان وزیر امور خارجه فرانسه در محل موزه ی ملی ایران واقع در تهران آغاز کرد.
سایت رسمی موزه لوور نوشت که این اولین نمایشگاه بزرگی است که از جانب یک موزه ی غربی در ایران برگزار می شود و البته که از رویدادهای برجسته فرهنگی و دیپلماتیک دو کشور محسوب می شود.
سفارت فرانسه در ایران برگزاری این نمایشگاه را یک همکاری مثال زدنی بین موزه لوور و موزه ملی ایران دانست.
ایده برگزاری این نمایشگاه در سال ۱۳۹۴و به دنبال سفر ژاک لوک مارتینز مدیر موزه لوور به تهران شکل گرفت.
این نمایشگاه شامل ۵۶ اثر از فرهنگ های باستانی رم، یونان، بین النهرین، هنر کلاسیک اروپا و… است. از بارزترین آنها پیکره «ابوالهول» مربوط به دوره «فرعون هاکور» از بخش عتیقات مصر باستان در موزه لوور است. از جمله آثار مشهور به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه می توان به تبر مفرغی ۳۳۰۰ ساله اشاره کرد که از محوطه جهانی چغازنبیل پیدا شده و دیگری درفش مدور مفرغی است که در اوایل هزاره دوم پس از میلاد در کردستان کشف شد.
از جمله موضوعات جالب در این نمایشگاه می توان به بخش دیگری که به عکس های عباس کیارستمی اختصاص دارد اشاره کرد. عکس هایی که این هنرمند مشهور ایرانی از موزه لوور تهیه کرده است.
از جمله نکات شایان توجه پس از برگزاری این نمایشگاه، شکستن رکورد مخاطبین این موزه در تعطیلات نوروز است. در بازده ی زمانی ۱۰ روز بیش از ۴۴ هزار نفر از این موزه بازدید کرده اند و صف های طولانی تشکیل شده کنار در ورودی توجه هرعابری را به خود جلب می کند.
این نمایشگاه همچنین بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی داشت. شبکه ی خبری «فرانس ۲۴» برپایی این نمایشگاه را حاصل تلاش فرانسه برای احیای مناسبات خود با ایران معرفی کرد.
نشریه «گاردین» انگلیس نیز این نمایشگاه را اولین نمایشگاه بزرگ یک موزه غربی در ایران خواند که باعث شکوفایی ارتباطات فرهنگی ایران و فرانسه می شود.
متاسفانه موزه ی ملی علی رغم تلاش ها و پیگیری های ما برای انجام مصاحبه در این خصوص کوتاهی کردند اما آقای جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران در یکی از مصاحبه های با رسانه های داخلی بیان داشت:از جمله رسالت های موزه ملی ایران معرفی فرهنگ و هنر به سایر تمدن هاست، از سال ۲۰۰۱ تاکنون بیش از سی نمایشگاه در قاره های اروپا و آمریکا برگزار کرده ایم در نتیجه برگزاری این نمایشگاه ها ارتباطات فرهنگی مردم سایر کشورها با ایران بیشتر شده و آنها شناخت بیشتری از ایران پیدا کردند. اما همواره این سوال برای مردم پیش می آمد چرا تنها آثار کشور ما به کشورهای دیگر می رود اما آثار کشورهای دیگر به ایران نمی آید. از سال ۹۴ تاکنون سه نمایشگاه خارجی در موزه ملی برگزار کرده ایم و این نمایشگاه چهارمین نمایشگاه خارجی ما بوده است که در آن ۵۶ اثر از فرهنگ های باستانی، یونان، روم، مصر، بین النهرین، فرانسه، ایتالیا، آلمان به نمایش درآمده است. دو اثر از مجموعه آثار این نمایشگاه نیز از آثار ایرانی هستند. یکی از آنها تبر مفرغی به دست آمده از چغازنبیل است و دیگری بیرقی از لرستان.
تبر مفرغی چغازنبیل حاصل کاوش های علمی گریشمن باستان شناس فرانسوی است، بیرق لرستان نیز جزو آثار ایرانی است که از طریق خرید مجموعه خصوصی به موزه لوور رفته است. در کنار این نمایشگاه ۱۸ تابلو از تابلوهای عکاسی عباس کیارستمی نیز به نمایش درآمده است که از موزه لوور تهیه کرده بود آقای کیارستمی خودش این تابلوها را رنگ آمیزی و اسم نمایشگاه «به من نگاه کن» را نیز خودش انتخاب کرده بود. این نشان می دهد کیارستمی با هدف این عنوان را برای نمایشگاهش انتخاب کرده بود.
با توجه به استقبال بی سابقه ی مخاطبین از این نمایشگاه ، امید می رود در آینده هم در این زمینه کارها و اقداماتی از جانب مسئولان فرهنگی ایران در جهت رشد و اعتلای فرهنگ مردم و علاقمندی شان به بازدید از موزه ها و اماکن هنری و فرهنگی صورت گیرد.