به گزارش اسپوتنیک، این مطلب را یک منبع دیپلماتیک اروپایی در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره برخورد کشورهای اروپایی نسبت به تدوین توافقنامه دیگری برای تکمیل توافق هسته ای برجام اعلام کرد.
در حال حاضر آمریکا و ترویکا اروپایی (بریتانیا، فرانسه و آلمان) در چارچوب یک کارگروه در حال مذاکره درباره برجام هستند. در ماه ژانویه امسال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد اگر کشورهای اروپایی نتوانند "کمبود های وحشتناک برجام را اصلاح کنند" از این توافق هسته ای خارج خواهد شد.
منبع دیپلماتیک اروپایی تاکید کرد:" ما نه توافقنامه تکمیلی بلکه مسائل خارج از چارچوب برجام را مورد بحث قرار می دهیم.
ضمنا این منبع بعید ندانست در آینده توافقنامه جدیدی تدوین شود که برخی از اصول برجام در ان به ثبت برسند.
پیشتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با اسپوتنیک کارگروه فعلی را "آخرین شانس" برای حفظ برجام نامیده بود.
در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریمهای وضع شده علیه این کشور برداشته شود.
توافقنامه برجام در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تصویب شد. چهار شرط لازم برای تائید پایبندی ایران به توافقنامه برجام:تهران به صورت شفاف و قابل تصدیق تمامی بخشهای توافق را اجرا کند. ایران تخلف اساسی ای از برجام نداشته باشد. ایران هیچ عمل آشکار و یا پنهانی در جهات پیشرفت ساخت سلاح هسته ای انجام نداده باشد.
لغو تحریمها علیه ایران متناسب با اقدامات ایران برای از بین بردن برنامه هسته ای اش و در جهت منافع ملی آمریکا خواهد بود.