گفته شده است که بر تار و پود این فرش نفیس شعر معروف سعدی به عنوان "بنی آدم" با نخ طلا بافته شده است.
محمد جواد ظریف در صفحه ی خود در شبکه های اجتماعی بیان می کند که با اینکه از کودکی در کتاب ها خوانده بود که بالای درب ورودی سازمان ملل متحد شعر معروف سعدی را نوشته اند اما پس از اولین ورودش به آنجا نتوانسته بود آن را پیدا کند. همین مسئله برای اوانگیزه ای شد که او فرشی که توسط یکی از معروف ترین تجار فرش اصفهان با نخ طلا به همراه شعر سعدی بافته شده بود به سازمان ملل هدیه کند.
با توجه به ابعاد بزرگ این فرش جای مناسب برای آن وجود نداشت و فقط دو دیوار به اندازه این فرش بود یکی دیواری که فرش بزرگی که در زمان دکتر مصدق به ملل متحد هدیه شده بود و دیگر فرشی از دیوار چین که در وسط دیوار نصب شده بود.
پس از بررسی شرایط ظریف ناگزیر شد که در حد دبیرکل سازمان ملل متحد وارد مذاکره شود تا این فرش را به عنوان نماد گفتوگوی تمدنها در مکان مناسبی نصب کند.
سرانجام زمانیکه اعلام شد که میخواهند فرش چین را برای شستشو پایین بیاورند ظریف پیشنهاد کرد که می توان هر دو فرش را در کنار هم نصب کرد و اینگونه این فرش نفیس با اشعار سعدی به سازمان ملل راه یافت.
تصویر فرش نفیس نصب شده در سازمان ملل به دفعات زیاد در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.
قالی تزئین شده با شعر بنی آدم #سعدی
— Sahar Nowrouzzadeh (@saharnow) 22 сентября 2016 г.
در #سازمان ملل متحد "بنی آدم اعضای یک پیکرند
که در آفرينش ز یک گوهرند" #UNGA pic.twitter.com/23W8tqhr5E
همچنین در کنار این فرش ایرانی تابلویی از ترجمه شعر سعدی به انگلیسی نصب شده است.
بسیاری از کاربران این اقدام وزیر امور خارجه ایران را تحسین کرده و معتقدند ترکیب شعر سعدی و فرش ایرانی نشان از فرهنگ غنی و بالای ایران می باشد که در این دو سمبل هنری به نمایش گذاشته شده است.