جولیان آسانژ، بنیان گذار سایت « ویکیلیکس» به سایت های گوگل، میکروسافت، اپل و دیگر شرکت های « آی. تی» قول داد اطلاعات در باره روشهایی که در سازمان « سیا» آمریکا مورد استفاده قرار می گیرند را در اختیار آن ها بگذارد. منظور برنامه ها و ویروس های خاصی است که سرویس ویژه برای هک کامپیوترها و گوشی ها و تلویزیون ها از آن ها استفاده می کند.
به عقیده اولگ دِمیدوف مشاور مرکز « پیر» روسیه، آسانژ می تواند از اطلاعات منحصربفردی برخوردار باشد و حتی از کد کامپیوتری برنامه هایی که در « سیا» مورد استفاده قرار می گیرند. این اطلاعات برای شرکت های « آی. تی» فوق العاده جالب خواهند بود.
اولگ دِمیدوف در مصاحبه با « اسپوتنیک» در این خصوص گفت: شرکت های مذکور دردریافت اطلاعاتی ذینفع هستند که به درک آسیب پذیری برنامه های مورد استفاده « سیا» کمک کند. زیرا بخش اعظم اطلاعات — توضیحات نسبی هستند و بر اساس اصول عمومی بنا شده اند و اینکه وسیله استفاده از این آسیب پذیری طراحی شده است. اما هیچکس نمی داند این ابزار چگونه کار می کنند. برای رفع « آسیب پذیری» باید وسیله استفاده از آن قابل تصور باشد. باید در سطح « کد» با آن آشنا شد. از اینرو، آری، این اطلاعات برای شرکت های « آی. تی» جالب خواهند بود».
اما آسانژ به یک شرط این اطلاعات را با شرکت های مذکور درمیان خواهد گذاشت و آن اینکه به مدت سه ماه « راه گریز» های کشف شده باز بمانند. این شرط باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد. زیرا در تضاد با تجربیات قبلی است.
— تجربه عمومی گویای آن است که هر چه سریعتر اطلاعات در اختیار تولیدکنندگان گذاشته شود. هرازگاهی حتی قبل از اعلام این خبر. این کار به منظور « بستن تمام نقاط آسیب پذیر» انجام می شود. بعد می توان از نشت اطلاعات صحبت کرد — ما از وسایل استفاده از « آسیب پذیری» و غیره مطلع شده بودیم. چرا آسانژ خواهان باز ماندن « راه گریز» است؟ راستش را بخواهید دلیلی برای این کار آسانژ به فکر من هم نمی رسد».
در عین حال، شرکت های « آی تی» برای همکاری با جولیان آسانژ آماده نیستند. قبلا گزارش شده بود که در دره « سیلیکون» اعلام کردند محرمانه بودن اسناد به معنای آن است که حتی آشنایی سطحی با آن ها بدون اجازه مقامات آمریکا غیرقانونی خواهد بود.