آنچنان که دفتر مطبوعاتی نخست وزیری فدراسیون روسیه اعلام نمود، در ملاقات فوق تبادل نظر مبنی بر شکل گیری رژیم ترجیحی تجارتی بین اتحادیه افتصادی اورآسیا و ایران ادامه خواهد یافت". طبق اطلاعات Sputnik موضوع فوق در حقیقت مورد بررسی قرار گرفته است.
یاد آور می شویم که در ماه دسامبر سال 2016 روسای جمهور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان در جلسه سران اتحادیه اقتصادی اورآسیا پیسنهاد آغاز مذاکرات در باره ایجاد مناطق آزاد تجارتی با ایران و سایر کشورهای این اتحادیه مورد تصویب قرار دادند. سِرژ سارگسیان، رئیس جمهور ارمنستان در آن جلسه اظهار نمود که رئیس جمهور ایران علاقمند به انعقاد موافقت نامه موقتی با اتحادیه اقتصادی اورآسیا که در آینده نزدیک منجر به ایجاد منطقه آزاد تجارتی گردد می باشد.
مورخ 7 مارس، شورای بین الحکومتی اورآسیایی مطابق نتایج جلسه خود در بیشکک، تصمیم تدارک دیدن چنین موافقت نامه را اتخاذ کرده است. ایگور شوالف، معاون اول نخست وزیر فدراسیون روسیه دیرتر خاطر نشان ساخت که روسای حکومات کشورهای اتحادیه اقتصادی اورآسیا گام های شکل گیری منطقه آزاد تجارتی در آینده نزدیک یا شرایط انعقاد موافقت نامه راجع به تجارت ترجیحی با ایران را در حال حاضر مفصل مورد بحث قرار دادند و رهنمود های مناسب در باره چگونگی مذاکرات کمیسیون اقتصادی اورآسیایی با ایران در این مورد کار تدارکاتی را انجام دادند.
از طرف دیگر، آلکساندر نواک، وزیر انرژی فدراسیون روسیه که یکی از روسای کمیسیون بین الحکومتی روسیه و ایران می باشد اظهار نمود که سند مذکور را می توان در آستانه سفر رئیس جمهور ایران به مسکو هماهنگ و آماده ساخت. به نظر مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی در مسکو "انعقاد موافقت نامه مبنی بر ایجاد منظقه آزاد تجارتی بین ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا "زمینه مناسب برای افزایش حخم تجارت متقابل فراهم خواهد ساخت" به ویژه که حجم مبادله کالا بین روسیه و ایران در سال 2016 به 80 % افزایش یافته است.
جهانگیر کرمی، دانشمند علوم سیاسی و استاد دانشگاه تهران دورنما و چشم انداز همکاری مشترک روسیه و ایران را در پلاتفرم اتحادیه اقتصادی اورآسیا مورد ارزیابی فرار داده و در تفسیر خود به رادیو Sputnik می گوید: