ضمیر کابلوف فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه به افغانستان، مدیر دپارتمان دوم آسیایی وزارت امور خارجه روسیه گفت که اعلامیه های آمریکا در این باره که مسکو به طالبان کمک میرساند دروغ است
به عقیده ضمیر کابلوف، ایالات متحده این اعلامیه ها را به وفور میدهد برای اینکه کسی مقصر به شکست های خود را در آن کشور پیدا کند. وی افزود: «ولی آنها «مقصران را در هرجایی که باشد به جز واشنگتن جستوجو می کنند».
پیشتر وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که هدف تماس های محدود روسیه با طالبان وا داشتن طالبان به صلح و تأمین امنیت روس ها در افغانستان است. این وزارت تأکید کرد که این اقدام ها به طالبان جنبه قانونی نمیدهد زیرا کابل پیشتر آنها بعنوان شرکا در گفت و گو را در حقیقت امر به رسمیت شناخت. این کار در جریان یک سری دیدار های مقام های رسمی در قطر، چین، امارات عربی متحده، نروژ و پاکستان در 2015 انجام شده است.
«نیکیتا مندکویچ» رئیس باشگاه تحلیل اوراسیا، اتهامات به روسیه را صرفاً تبلیغاتی دانسته چنین گفت:
«هنگام ارزیابی این گفتهها باید این نکته در نظر گرفته شود که آمریکا خودش در طول سالهای مدید تلاش میکند با طالبان وارد گفت و گو شود. من به یاد دارم که حدود ده سال پیش اولین گزارش ها در باره تلاشهای آمریکا معطوف به برقراری گفت و گو با طالبان ظاهر شد. اما تا موقع کنونی این تلاشها با ناکامی مواجه می شدند».
به عقیده این کارشناس روس در اعلامیه های آمریکاییان یک مقدار حسادت دیده می شود. وی سپس گفت:
«آمریکایی ها خودشان قادر نیستند با توسل به زور نظامی موقعیت در منطقه را بهبود بخشند. روسیه مجبور است برای تأمین امنیت مرز های جنوبی کشور های همسود با وسایل سیاسی در این موقعیت مداخله کند. در این رابطه این سؤال پیشن میآید که حضور ناتو و آمریکا در آن منطقه تا چه اندازه ثمربخش است. نکته دوم — وجود مقدار معیین حسادت است. زیرا ریسک این وجود دارد که مسکو میتواند در کوتاه مدت به چنان موفقیتهایی دست یابد که واشنگتن در مدت زمان طولانی نتوانسته است با کاربرد وسایل بسیار گوناگون به آنها برسد».