به گزارش اسپوتنیک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان- امیر لطفی حقیقت روانشناس و مدرس دانشگاه؛ با بیان اینکه صحبت کردن یکی از ابزار ارتباطی است، اظهار داشت: هر فردی باید بتواند دربارهی مسایل و مشکلات خود به درستی صحبت کند تا راه حل مناسبی برای آن بیابد.
وی افزود: نحوه بیان مشکلات و همچنین صحبت کردن درست دربارهی مسایل، به حل بهتر آنها کمک میکند، اما اگر افراد نتوانند ارتباط کلامی خوبی با طرف مقابلشان داشته باشند با مشکل مواجه می شوند، چراکه کلام و بیان تأثیر مناسبی در روند بهبود مشکلات دارد.
لطفی حقیقت در ادامه تاکید کرد: برای بیان مشکلات شیوه مناسبی را انتخاب کنید و از غر زدن یا درد دل کردن پرهیز کنید، زیرا این مسایل نه تنها سبب حل مشکل نمیشوند بلکه ممکن است آسیبزا باشند و حتی به رابطه لطمه وارد کنند.
این روانشناس گفت: هر فردی باید به بافت و زمینه اجتماعی طرف مقابل خود اشراف کامل داشته باشد تا بتواند ارتباط خوب و موثری برقرار کند و همچنین در گفتگو از زیادهگویی یا کم صحبت کردن پرهیز کند، زیرا هر دو سبب خستگی طرف مقابل در گفتگو میشود.
وی با بیان اینکه سکوت موثر هم نقش بسزایی در گفتگو دارد، افزود: در برخی موارد سکوت موثر میتواند به برقراری یک رابطه کلامی کمک کند و فرد باید بر اساس جایگاه و موقعیتی که در آن قرار دارد، سکوت موثری داشته باشد.
لطفی حقیقت در پایان تاکید کرد: در گفتگو بسیار هوشمندانه عمل کنید و جذابیت کلامی خود را افزایش دهید و هرگز از صحبت کردن درباره مسایل زندگیتان فرار نکنید و برای طرف مقابلتان شنونده خوبی باشید. سعی کنید به بهترین نحو و با همفکری مشکلاتتان را حل و فصل کنید.