جگر خوری در گرگان از دیرباز رونق داشته و در مسیر خیابان مطهری گرگان می توان شاهد حضور بیش از 50 مغازه جگرکی بود. استقبال بی نظیر مردم گرگان از این خوراکی لذیذ به گونه ای است که تقریبا عصر ها تردد در این خیابان را مشکل می کند.
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh آداب و رسوم هر جامعه که در گذر تاریخ از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و هر یک بنا به باور یا اعتقادی مانده است، از اجزای شکل دهنده هویت هر جامعه و یا بهتر بگوییم شناسنامه فرهنگی و میراث معنوی هر دیاری می باشد . در این بین گرگانی ها به عنوان اهالی دیاری با تاریخ و فرهنگ غنی ، دارای آداب و رسومی خاص می باشند.
1/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
آداب و رسوم هر جامعه که در گذر تاریخ از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و هر یک بنا به باور یا اعتقادی مانده است، از اجزای شکل دهنده هویت هر جامعه و یا بهتر بگوییم شناسنامه فرهنگی و میراث معنوی هر دیاری می باشد . در این بین گرگانی ها به عنوان اهالی دیاری با تاریخ و فرهنگ غنی ، دارای آداب و رسومی خاص می باشند.
© Photo / Soheil Ghanbarzadehمی توان جگر را به صورت خالص یا مخلوط با چربی سفارش داد.
2/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
می توان جگر را به صورت خالص یا مخلوط با چربی سفارش داد.
© Photo / Soheil Ghanbarzadehجگر خوری در گرگان .
3/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
جگر خوری در گرگان .
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh قدمت سنت جگرخوری در گرگان حداقل به زمان صفویه می رسد. شاید اگر از افرادی که چند صباحی در گرگان به سر بردهاند بپرسید "غذای سنتی گرگانیها چیست؟" بسیاری از آنان از جگر به عنوان یکی از غذاهای ویژه اهالی این دیار نام میبرند . اما شاید بسیاری ندانند که این علاقه خاص گرگانیها به جگر، براساس اسناد موجود حداقل قدمتی تا دوران صفویه دارد و حتی بعید نیست سابقه ای بسیار بیش از این داشته باشد.
4/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
قدمت سنت جگرخوری در گرگان حداقل به زمان صفویه می رسد. شاید اگر از افرادی که چند صباحی در گرگان به سر بردهاند بپرسید "غذای سنتی گرگانیها چیست؟" بسیاری از آنان از جگر به عنوان یکی از غذاهای ویژه اهالی این دیار نام میبرند . اما شاید بسیاری ندانند که این علاقه خاص گرگانیها به جگر، براساس اسناد موجود حداقل قدمتی تا دوران صفویه دارد و حتی بعید نیست سابقه ای بسیار بیش از این داشته باشد.
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh اسدالله معطوفی محقق گرگانی می گوید: براساس اسناد موجود، در زمان صفویه یک بار در دوران حکومت شاهطهماسب و یک بار در زمان شاهصفی مالیاتهایی بر مردم استراباد بخشیده شد که عوارض بر جگرفروشان و جگرکیها، هیزمکشی، صابون پزی، قوشپرانی و .... از آن جمله بود. به طور قطعی می توان گفت از اواسط دوره قاجار به بعد بساط جگرکی ها در ماه رمضان در میدانچههای محلات مختلف شهر برپا و جوانان و خانوادههای گرگانی بعد از افطار به سراغ آنها میرفتند.
5/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
اسدالله معطوفی محقق گرگانی می گوید: براساس اسناد موجود، در زمان صفویه یک بار در دوران حکومت شاهطهماسب و یک بار در زمان شاهصفی مالیاتهایی بر مردم استراباد بخشیده شد که عوارض بر جگرفروشان و جگرکیها، هیزمکشی، صابون پزی، قوشپرانی و .... از آن جمله بود. به طور قطعی می توان گفت از اواسط دوره قاجار به بعد بساط جگرکی ها در ماه رمضان در میدانچههای محلات مختلف شهر برپا و جوانان و خانوادههای گرگانی بعد از افطار به سراغ آنها میرفتند.
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh سیخ های جگر یکی پس از دیگری برای مشتریان سرو می شود.
6/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
سیخ های جگر یکی پس از دیگری برای مشتریان سرو می شود.
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh جگر خوری در گرگان .
7/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
جگر خوری در گرگان .
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh جگر خوری در گرگان .
8/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
جگر خوری در گرگان .
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh سیخ های جگر یکی پس از دیگری برای مشتریان سرو می شود.
9/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
سیخ های جگر یکی پس از دیگری برای مشتریان سرو می شود.
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh یکی از خوراکی های محبوب مردم گرگان جگر می باشد. که به صورت کباب شده بر روی ذغال عرضه می شود.
10/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
یکی از خوراکی های محبوب مردم گرگان جگر می باشد. که به صورت کباب شده بر روی ذغال عرضه می شود.
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh جگر خوری در گرگان .
11/11
© Photo / Soheil Ghanbarzadeh
جگر خوری در گرگان .