سرگی چِمِزوف مدیر عامل شرکت « روس تخ» روسیه اعلام نمود: روسیه قصد دارد قراردادی در خصوص تحویل توربین برای نیروگاه حرارتی کریمه با ایران به امضا برساند.
آقای چِمِزوف در کنفرانس مطبوعاتی کوتاه مدت در ابو ظبی در توضیح گفت که طرفین، در آخرین مرحله مذاکرات هستند. « آری، ما با کمبود توربین روبرو هستیم، زیرا آلمان و بعضی از کشورهای اروپایی تحویل آن ها به کریمه را ممنوع کردند. هم اکنون در مرحله نهایی مذاکرات با ایران در خصوص تولید توربین های مشابه قرار داریم. قصد داریم تا پایان سال جاری، اگر آمریکایی ها و اروپایی ها تحریم های جدیدی برقرار نکنند، این توربین ها را نصب کنیم».
شایان ذکر است که ایران مانند بسیاری از کشورهای دیگر هنوز در سطح رسمی بازگشت کریمه به فدراسیون روسیه را برسمیت نشناخته است. با وجود این، جمهوری اسلامی ایران برای کمک به روسیه در رفع مسأله کنونی در تأمین انرژی شبه جزیره کریمه ابراز آمادگی کرده است. همکاری اقتصادی با این منطقه می تواند اساسی برای برسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه بشود.
شعیب بهمن کارشناس سیاسی از تهران و متخصص در همکاری روسیه — ایران در این خصوص اظهار نظر نمود.
شایان ذکر است که در سال 2014 میلادی پس از الحاق کریمه به ترکیب فدراسیون روسیه ، بعضی از کشورهای اروپایی تحریم هایی برقرار کردند که همکاری بخش خصوصی و کشورهای اروپایی در رابطه با فروش فناوری انرژتیک به کریمه را ممنوع می کند. در سال جاری، دولت فدراسیون روسیه تصمیم گرفت برای تأمین نیازهای انرژتیک شبه جزیره، نیروگاه های جدید در کراسنودار ساخته شوند تا بتوان از طریق پل انرژی بر خلیج « کرچ» برق را به کریمه رساند. بطور همزمان در چارچوب برنامه « توسعه اجتماعی — اقتصادی جمهوری کریمه و شهر سواستوپل تا سال 2020» ساخت دو نیروگاه دیگر در کریمه — نیروگاه های حرارتی در سیمفروپل و سواستوپل- (با ظرفیت کل 940 مگاوات) تا سال 2018 میلادی در نظر گرفته شده است. اما تحویل دهندگان خارجی از جمله کارخانه « سیمنس» که قرار بود از توربین های آن کارخانه در ساخت نیروگاه حرارتی کریمه استفاده شود از امضای قرارداد در زمان تحریم ترسیدند. بحث جدی بروز کرد. بهرحال ایران به کمک روسیه شتافت و برای تحویل تجهیزات توربین های گازی برای پروژه های کریمه ابراز آمادگی کرد.