به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، در مراسم امروز « عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی ایران، «فابیس برژیر» مدیرعامل شرکت ایرباس، «فرهاد پرورش» مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقام های صنعت هوایی کشور حضور دارند.
«فرهاد پرورش » مدیرعامل ایران ایر در این مراسم گفته بود: امروز روز بزرگی برای این شرکت و همچنین ارتباط ایران و اتحادیه اروپا به شمار می رود.
این هواپیما 190 نفره نخستین فروند از هواپیماهای خریداری شده ایرباس است که پیش قرارداد آن اواخر پارسال با سفر دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاریس بین شرکت های ایران ایر و ایرباس امضا و پس از مدتی، قرارداد خرید یکصد فروند هواپیما نهایی شد.
🎥 استقبال از #ایرباس ۳۲۱ در فرودگاه مهرآباد #تهران pic.twitter.com/mfgUYg7Zdl
— خبرگزاری تسنیم (@Tasnimnews_Fa) January 12, 2017
«فابیس برژیر » مدیرعامل ایرباس روز چهارشنبه (دیروز) در مراسم تحویل هواپیما ابراز امیدواری کرد با تحویل این هواپیماها توسعه اقتصادی ایران با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی گفت: طبق قراردادی که با ایران ایر امضا شده است، هواپیماهای بعدی نیز بتدریج به شرکت هواپیمایی ایران ایر تحویل می شود.
برژیر اعلام کرد از یکصد فروند هواپیمای خریداری شده ایران، ٩٨ فروند سفارش جدید و ٢ فروند بازخرید از یک سفارش لغو شده یک شرکت هواپیمایی دیگر است.
وی افزود: قرارداد ایران ایر با ایرباس برای خرید این هواپیماها با مجوز خزانه داری آمریکا و قوانین بین المللی امضا شده است و درصددیم طبق این قرارداد، هواپیماهای خریداری شده را به ایران ایر تحویل دهیم و امسال نیز شماری از این هواپیماها به این شرکت تحویل می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت ایرباس، قرارداد این شرکت با ایرانایر یک هفتم کل سفارشهایی است که ایرباس در سال 2016 میلادی دریافت کرده است.
این هواپیما ساعت پنج صبح امروز به وقت محلی فرودگاه تولوز را ترک کرده بود.
اولين #ايرباس ٣٢١ ايران اير در فرودگاه مهرآباد #تهران به زمين نشست#airbus pic.twitter.com/Mgnzy8teRg
— خبرگزاری تسنیم (@Tasnimnews_Fa) January 12, 2017
جایگاه صنعت هوانوردی ایران در منطقه با امضای قرارداد خرید بیش از 200 فروند هواپیمای مسافری دور، متوسط و کوتاه برد و افزایش بیش از50 هزار صندلی جدید ارتقا می یابد و فرصت های اشتغالزایی مستقیم را برای بیش از 20 هزار نفر در داخل فراهم می کند.
در این قراردادها افزون بر خرید هواپیما، موضوع های دیگری چون آموزش خلبانان و تعمیر و نگهداری، حمایت از توسعه خدمات ناوبری هوایی (ای.تی.ام-ATM)، عملیات فرودگاهی و هواپیمایی، انتقال فناوری و هماهنگی مقررات رگولاتوری برای ایران ایر منظور شده است.
خرید همه این هواپیماها به صورت اجاره به شرط تملیک است و ایران ایران 85 درصد منابع مالی آن را از فایناس خارجی و 15 درصد آن را از منابع داخلی خود تامین می کند.